Kılıçdaroğlu'ndan inanılmaz 'çift başlılık' gafı

Haftalardır yeni anayasa teklifini 'tek adam rejimi' şeklinde eleştiren Kılıçdaroğlu, bu kez 'evet çıkarsa çift başlılık' gelir diyerek tuhaf bir gafa imza attı.

Kılıçdaroğlu'ndan inanılmaz 'çift başlılık' gafı
Kılıçdaroğlu'ndan inanılmaz 'çift başlılık' gafı
GİRİŞ 27.03.2017 19:13 GÜNCELLEME 27.03.2017 19:17
Bu Habere 222 Yorum Yapılmış

16 Nisan'da gerçekleştirilecek Anayasa Değişikliği Referandumu öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa'da programlarına devam etti.

İnegöl ilçesinde muhtarlar, din görevlileri ve okul aile birliği başkanları ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu, referandumda 'hayır' oyu verilmesi için konuştu.

"DEVLETTE ÇİFT BAŞLILIK YOK"

CHP Genel Başkanı; "Bu çıkarsa devlette çift başlılık biter" denildiğini anımsatarak, "Bu doğru değil. Devletimizde çift başlılık yok arkadaşlar. Bizim devletimizde ve bütün demokrasilerde kamuda görev alan herkesin görev alanı tanımlanmıştır. Kim tanımlamış TBMM." dedi.

"EVET ÇIKARSA ÇİFT BAŞLILIK ÇIKAR"

Tapu memurunun, nüfus memurunun, muhtarın, cumhurbaşkanının, kaymakam, büyükelçi ve milletvekilinin görev alanlarının belli olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Çift başlılık ne zaman çıkar, ben kendi görev alanımın dışına çıkıp bir başkasının görev alanına müdahale edersem çift başlılık olur. Peki yeni anayasa değişikliğine evet dersek ne olur? Devlette çift başlılık olur. Nasıl? Çünkü seçilecek olan başkan hem cumhurun başkanı, aynı zamanda da bir partinin genel başkanı olacak. Bu doğrudur derseniz evet, yanlıştır derseniz hayır oyu kullanacaksınız." diye konuştu.

"TEK ADAM REJİMİ GELİYOR" DİYORDU

Kılıçdaroğlu, referandum kapanyasının başından beri yeni anayasa teklifini "tek adam rejimini getirmek istiyorlar" şeklinde eleştiriyordu.

YORUMLAR 222
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    yazık bunun peşinden gidenlere.
    Cevapla
  • fds 7 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir şeye gerek yok sadece şu resim her şeyi anlatıyor, Bütün kas ve mimikleri ben yalancıyım diyor.
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    ya bu kılıçdaroğlu yalan söyledikce mutlu oluyor, herkezi kendi gibi sanıyor ben ne söylersem bu insanlar bana inanır sanıyor acil bir şekilde erdoğan bunu içeriye alması lazımmm.......
    Cevapla
  • ihsan 7 yıl önce Şikayet Et
    kılıçtaroğlunu cia fetö hdp pkk ulusalcılar bir tarafdan sıkıştırıyor elbette karışır satılmış uşak
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    doğru her yerde doğru, doğruya doğru
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı