BIST 9.087
DOLAR 32,39
EURO 35,06
ALTIN 2.326,79
HABER /  GÜNCEL

'Kılıçdaroğlu'na karşılama' açıklaması

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun üs komutanlığında askeri törenle karşılanması ile ilgili olarak konuştu.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Balıkesir'de askeri törenle karşılanmasıyla ilgili soruşturma raporu tamamlandı. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, soruşturmayla ilgili olarak, karşılamayla ilgili herhangi bir kasıt olmadığını; ancak kusur bulunduğunu söyledi.

Org. Abidin Ünal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle TBMM’de düzenlenen resepsiyonda konuştu. Gazetecilerin, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Balıkesik'de askeri törenle karşılanması sonrası başlatılan soruşturmaya ilişkin cevabında Ünal, “İnceleme, Sayın Genelkurmay Başkanı'nın direktifiyle başladı. Ben incelemeyi tamamladım, raporumu sundum. İki kelimeyle söyleyeyim, kasıt yok, kusur var" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, referandum öncesi Balıkesir ve ilçelerini kapsayan gezisine Bandırma’dan başlamıştı. Kılıçdaroğlu’nu taşıyan özel uçak sivil uçuşlar için de kullanılan Bandırma 6’ncı Ana Jet Üs Komutanlığı pistine inmişti. Tören mangası CHP Lideri’ni selamlayarak karşıladıktan sonra Kılıçdaroğlu, yanındakilerle birlikte Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Ahmet Biçer’e nezaket ziyaretinde bulunmuştu.