20 Ekim 2020 10:38

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Senin fikrin ortaçağ fikri bile değil

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan, "Fikri iktidarımızı hala tesis edemedik" diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a: Sayın Erdoğan, senin fikrin ortaçağ fikri bile değil. Sen ondan bile geridesin.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından öne çıkan başlıklar şunlar:

“SAYIN ERDOĞAN, SENİN FİKRİN ORTAÇAĞ FİKRİ BİLE DEĞİL”

“Erdoğan geçen gün şöyle bir ifade kullandı: ‘Fikri iktidarımızı hala tesis edemedik’ Sayın Erdoğan, senin fikrin ortaçağ fikri bile değil. Sen ondan bile geridesin. Fikri iktidarda ahlak, erdem, bilgi, istişare lazım. Fikri iktidar budur.”

“Sen kendi iktidarını korumak için nasıl olur da 83 milyon benim söylediğimi tekrar ederse ve onların çocukları 18 yaşına geldiğinde bana oy verirse fikri iktidar gerçekleşmiş olur... Böyle bir dünya yok. Düşünceye bakın siz. 4+4+4 ü getirdin. Eğitimde reforma ihtiyaç var diyorsun. Her bakan yeni bir reform yaptı, ne oldu sonuç? Düşlediği eğitim sisteminin, fikri iktidarın gerçekleşme şansı kocaman bir 0'dır.”

“Hürriyete karşı bir insanın fikri hür, vicdanı hür insan istemesi mümkün mü? Neden bu ülkede 3 milyon 37 bin öğrenci neden internete giremiyor? Türk Telekom’u Hariri ailesine peşkeş çektin, internete yatırım yapmadılar. 3 milyon 37 bin öğrenci internete giremiyorsa bunun sorumlusu kim? FATİH projesi ile bütün öğrencilere bilgisayar verecektin nereye gitti o paralar? Para tonlarca var ama öğretmene, ihtiyaç sahibi ailelere yok. Artık internet su gibi, her evde olası lazım.” 

“BEYLERİN FİKRİ İKTİDARINDA TEFECİYE HİZMET VARDIR.”

“O gençler 2023 diyorsan 2023’te sandığa gidecekler. Kimden hesap soracaklarını iyi bilecekler. Onların haklarını nasıl yediklerini o çocuklar bilmiyorlar mı? Para yok diyorlar. Tefecilere para var. 17 yılda 489 milyar dolar tefecilere faiz ödediler. Şimdi küçük bir esnaf diyebilir ki bu rakam nedir. Ben söyleyeyim 464 Osmangazi Köprüsü demek. Bu para nereye gitti? Tefeciye gitti. Beylerin fikri iktidarında tefeciye hizmet vardır.”

“TEFECİYE KİM HİZMET EDİYOR? ERDOĞAN, DAMADI VE SARAY EŞRAFI.” 

“Bizim fikri iktidarımızda kalkınmak, ahlak, alın teri değerlidir. Bu paraya şehir hastanesi yapılsın dese 4 bin tane şehir hastanesi yapılabilir. Bu parayla Türkiye’nin her yerine ev yapabilirsiniz. Bu para her bir vatandaş için dağıtılsaydı, her bir vatandaşa 48 bin 732 lira para ödenebilirdi. Aile olursa aile başına 165 bin 6890 lira para ödenirdi. Bu para tefeciye hizmet için gitti. Tefeciye kim hizmet ediyor? Erdoğan, damadı ve saray eşrafı.” 

“Geldiğimiz nokta askıda ekmek. Ne proje ama... Çağ açan bir proje. Bizim fakirliğimizi, bu iktidarın bizi getirdiği rezilliği bundan daha iyi anlatamazsınız. O nedenle sayın Bahçeli’ye teşekkür ediyorum.”

“KEŞKE KABİLE DEVLETİ KONUMUNDA OLSAYDIK, HİÇ DEĞİLSE KONUŞURDUK, TARTIŞIRDIK”

“Kabile devleti miyiz diyor, kabile devletinin ne olduğundan haberi yok. Kabile devletinden daha gerideyiz.  Keşke kabile devleti konumunda olsaydık, hiç değilse konuşurduk, tartışırdık. Sen Anayasa'yı ihlal eden adamı yakında Yargıtay'a, AYM'ye üye yapacaksın. Yalandan fikri iktidar olunmaz.” 

"AKIN GÜRLEK, YENİ ZEKARİYA ÖZ'ÜMÜZ" 

"Eskiden bir adalet kavramı vardı. Akın Gürlek, yeni Zekeriya Öz'ümüz 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Başkanı. Ne hakkı hukuku, nereden çıkardınız diyor. 10 yaşındaki çocuğuna Erzurum’da tecavüz ederken bu adam oradaydı. Barış Terkoğlu yazdı. Adaleti katleden adamın adı Akın Gürlek’tir, yeni Zekeriya Öz’dür."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dilovası Systemair HSK işçileri neden direnişte? | EMEP İlçe Başkanı Korkmaz anlattı

SONRAKİ HABER

Otoyol, köprü ve şehir hastanelerine ayrılan bütçe gizlenecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...