23 Eylül 2019 02:36

Kılıçdaroğlu'ndan Demirtaş kararına tepki: Tekrar tutuklama hukuk faciası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş hakkında verilen yeniden tutuklama kararına tepki gösterdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tahliye edilmesi gerekirken, “siyasal iktidarın talebi üzerine tekrar tutuklanmasının bir hukuk faciası olduğunu” da söyledi.

Yargı paketindeki af düzenlemesi tartışmalarına değinen Kılıçdaroğlu, “Adalet Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı bir metin önümüzdeki süreçte parlamentoya gelir. Gelince ancak o zaman düşüncelerimizi söyleyebiliriz. Haksız yere içeride olan çok kişi var. Eren Erdem’den tutun Osman Kavala’ya kadar... Sivil toplum örgütlerinden, askeri öğrencilere ve yazar, çizerlere kadar gereksiz yere yatan birçok insan var. Bunlar haksız yere yatıyorlar. Dünyanın gözü de bu çerçevede Türkiye’ye dönmüş durumda. Adaletin olmadığı bir ülke olarak tanımlanıyor Türkiye. Bir dikta yönetimi var” dedi.

Adalet Bakanlığının dışarıdan gelen eleştirileri yumuşatmak için bu çalışmayı yapıyor olabileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Çünkü Türkiye’de adaletin olmadığını, siyasal baskıların yargıçlar üzerinde de sürdürüldüğünü herkes biliyor. Selahattin Demirtaş’ın tahliye edilmesi gerekirken siyasal iktidarın talebi üzerine tekrar tutuklanması aslında bir hukuk faciasıdır” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

71. Emmy Ödüllerinde Game of Thrones tahtı bırakmadı

SONRAKİ HABER

AKP'li eski vekilin bankamatik memuru kızına İçişleri Bakanlığından koruma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...