Kılıçdaroğlu'ndan S-400 açıklaması: Türkiye'nin hakkı ve hukukudur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, S-400 teslimatına ve Amerikan Senatosu'nun olası yaptırımlarına ilişkin açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, 'Türkiye kendi bildiği yoldan devam edip, kendi güvenliğini sağlayacaktır. Bu Türkiye'nin hakkı ve hukukudur' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Çankaya ilçesinde katıldığı Adalet Parkı'nın açılışında S-400 teslimatına ve Amerikan Senatosu'nun yaptırım ihtimaline ilişkin konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Senato önce Türkiye’nin hangi coğrafyada yer aldığına baksın. Türkiye’nin bulunduğu coğrafya stratejik bir bölge ve Türkiye bir ateş çemberi içerisinde ve Türkiye kendi güvenliğini yurt içinde ve yurt dışında sağlamak zorundadır ve bunun için de gerekli önlemleri almak durumundadır. Eğer Türkiye zamanında Patriotların alımıyla ilgili başvurmuş ve Amerika bu talebi karşılamamışsa, elbette ki Türkiye kendi güvenliğini sağlamak için başka işlere girecektir. Senatonun ve diğer siyasal organların Trump'a yönelik, 'Türkiye'ye baskı kurun' baskılarını doğru bulmuyorum. Türkiye kendi bildiği yoldan devam edip, kendi güvenliğini sağlayacaktır. Bu Türkiye'nin hakkı ve hukukudur" açıklamasında bulundu.