CHP  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Nefes almak istiyorsanız CHP'li belediyelerin olduğu yerlere gideceksiniz" sözlerine AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak'tan jet cevap geldi. Öztabak, "Belli ki sayın Kılıçdaroğlu Yalova'yı pek fazla gözlemleyememiş" dedi.
AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, CHP  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözleri üzerinden Yalova özelinde değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu'nun Yalova'yı pek de gözlemleyemediğini dile getiren Öztabak, "Konuya Yalova yerelinde baktığımızda, konunun hiç de dediği gibi olmadığını görüyoruz. Onun söylediği gibi olmasını isterdik. Belli ki sayın Kılıçdaroğlu Yalova'yı pek fazla gözlemleyememiş. Biz her ay AK Partili belediye başkanlarımızla toplantı yapar istişarelerde bulunuruz. Konumuz yaptığımız hizmetler, vatandaşa ne vaat ettik, neyi yaptık ya da yapamadık olur.  Böylece belediyelerin oto kontrolünü sağlarız. Bu açıklamalar CHP'de böyle bir durumun olmadığını da ortaya koyuyor. Zira 3.5 yılına giren Yalova Belediyesi ile daha tabiri caizse çivi çakmadı. Belediye seçimlerinde CHP'li Vefa Salman neleri vaat etti, neleri yerine getirdi, neleri yaptı, yada yarım kalan nedir. Bu anlamda bir bakarlarsa Yalova Belediyesi'nin hiç ama hiç bir şey yapmadığını görürler. Demek ki  Kılıçdaroğlu Yalova'ya vakıf değil.  Gerçi biz vaat edilen projelerin, bu hizmetlerin yapılmasını ve bu açılışlarda misafir olarak bulunmayı biz çok isterdik.  Ama ne yazık ki bu tür hizmetlerle ilgili bir şey yapılamıyor. Sadece konser düzenleniyor. Yalova Belediyesi'nin hizmetlerinin iyi verilemediğini de söyleyebiliriz. Elbette hizmetler yapılamıyorsa o devasa bütçelerin nereye harcandığını da sormak lazım. Bu bütçeler nerelerde kullanılıyor. Kimler ihale alıyor. Bunlara da bakılması lazım. Kılıçdaroğlu kendi belediyeleriyle ilgili olarak bu takip işlemlerini yapmamış diye düşünüyorum" dedi.
Hükümet yatırımlarına sahip çıkmakta çok başarılılar
Yalova Belediyesini de ciddi şekilde eleştiren Öztabak, "Yalova Belediyesi'nde en büyük harcama partizanca bir hareketle işe alınan onca personele yapılıyor. Yalova Belediyesi'nin iller Bankasından gelen payının neredeyse tamamı personel giderlerine harcanmak zorunda kalınıyor.  Dolayısıyla hizmet için de bir şey kalmıyor. Çok yakında belediyeyi büyük sıkıntıların beklediğini de söylemek mümkündür. Ama belediyenin en iyi yapabildiği şey AK Parti hükümetinin yaptığı yatırımlara kendisi yapmışçasına sahip çıkmak. Bunda gerçekten başarılılar. Bunu kendileri yapmış gibi beyanatlar verip halkı kandırıyorlar. Başarısızlıklarını bu sistemle kamufle ediyorlar" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim