Kılıçdaroğlu Trabzon'daki o esnaflara seslendi: "Sizi kandırmaya çalışıyorlar"

Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Grup Toplantısında Trabzon'daki o esnafa seslendi.

Kılıçdaroğlu Trabzon'daki o esnaflara seslendi: "Sizi kandırmaya çalışıyorlar"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Grup Toplantısında Trabzon'da yaşanan iki olayla ilgili açıklamalarda bulunarak "Bunları kandıranlar var, onlar da sizi kandırmaya çalışıyorlar. Kanmayın, kim sizi savunuyorsa onun arkasında durun." dedi.

Harp okulu öğrencilerinin hepsinin işine son verildiğini belirten Kılıçdaroğlu, harp okuluna gönderilen çocukların tamamının orta gelirli, fakir halk çocukları olduğunu söyledi.

"Ensesi kalın" hiç kimsenin çocuğunu oraya göndermediğini ileri süren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Hepsini kapının önüne koydular. Nuriye Gülman diye bir akademisyen var. Genç, pırıl pırıl bir kadın. Üniversitede ders veriyor. KHK ile kapının önüne koydular. Bu da eline bir kağıt alıyor, Ankara'da insan hakları heykelinin önünde 'beni öğrencilerimden ayırmayın.' diyor. Polis geliyor alıyor, karakola götürüyor, sonra serbest bırakıyor. Bu tekrar gidiyor oraya. Şimdi bu kişiyi desteklemek için Trabzon'da sanat sokağında 4 öğretmen oturma eylemi yapıyorlar. Kimseyi dövmüyorlar, sadece oturuyorlar. Bir hakkı arıyorlar. Bir esnaf kardeşim öğretmenlerle tartışıyor, başka bir esnaf bunlara çay ikram ediyor. Şimdi tartışan esnaf kardeşime seslenmek isterim; ben senin hakkını sonuna kadar savunuyorum. Ne için? Adalet için, insanlık için. O öğretmen Ankara'daki başka bir öğretmenin hakkını savunuyor. Adalet hepimiz için geçerlidir. Eğer adaleti savunmazsak yarın biri gelir senin dükkanını kapatırsa hiç endişe etme, senin yanında başka kimse olmaz, biz oluruz. Biz senin hakkını savunuruz."

"KENDİ CEPLERİNİ DOLDURDULAR, ESNAFIN CEBİNİ BOŞALTTILAR" 

Antalyalı üreticilerin son olarak içinde domates olan bir tabutunun önünde namaz kılarak eylem yaptıklarını aktaran Kılıçdaroğlu, amonyum sülfatın 2010'da 439 lirayken, 911 liraya çıktığını savundu.

Üre gübresinin ise 631 liradan bin 250 liraya çıktığına dikkati çeken Kemal Kılıçdaroğlu, "Domatesin fiyatı 2010'da 1 lira 30 kuruşken, şimdi 1 lira. Bütün girdilerde artış var, domatesin fiyatı düşmüş durumda. Bu üretici nasıl geçinecek? Bunların derdiyle ilgilenen bir Allah'ın kulu var mı? 14 yılda bu ülkeyi kim bu hale getirdi? 14 yılda ceplerini doldurdular ama esnafın cebini boşalttılar." değerlendirmesinde bulundu.  

Sel yaşanan Trabzon Beşikdüzü'nde hükümetin "afet bölgesi" ilan edeceği sözünü verdiğini ancak sadece esnaf başına bin 850 lira para gönderildiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Beşikdüzü'ndeki esnafa sesleniyorum; siz hala bunlara güveniyor musunuz? Bunları kandıranlar var, onlar da sizi kandırmaya çalışıyorlar. Kanmayın, kim sizi savunuyorsa onun arkasında durun. Göreceksiniz bu ülkeye adaleti, eşitliği biz getireceğiz, sözüm sözdür." dedi.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber