Kılıçdaroğlu: İslam dünyasından kaynaklanan terör

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Yeni Zelanda'da Müslümanlara yönelik saldırı hakkında konuşurken "İslam dünyasından kaynaklanan terör" ifadesini kullandı.

GİRİŞ 15.03.2019 13:45 GÜNCELLEME 28.03.2019 17:15
Bu Habere 451 Yorum Yapılmış

31 Mart seçimleri öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yalova'daydı. Kılıçdaroğlu, partisinin Yalova adayı Vefa Salman'ın programına katıldı, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

 

 

CHP Lideri Yeni Zelanda'da camilere yönelik yapılan saldırı hakkında da konuştu. Kılıçdaroğlu; "IŞİD, El-Kaide dediğimiz terör örgütleri kendi Müslümanlık anlayışlarını zorla dayatmaya çalışıyorlar. Eğer onların dediklerini yapmazsanız; katliniz vacip oluyor. İslam dünyasında yaşanan dram, İslam dünyasından kaynaklanan terör bütün dünyada farklı yorumlara yol açtı." dedi.

Kemal Kılçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:

 

 

DİNİ SİYASETE ALET ETMEMELİ

"Bugün, güne Yeni Zelanda’dan gelen acı haberle uyandık. Yeni Zelanda'da insanlığa karşı büyük bir terör suçu işlendi. Lanetliyoruz. Batılı dostlarımıza da sesleniyorum. İnanç üzerinden siyaset yapmanın ne kadar tehlikeli sonuçlar doğuracağını Yeni Zelanda’da bir kez daha gördük.

BATILI ÜLKELERİ ÖDEVLERİNİ YAPMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Yüzyıl Savaşları var, inanç yüzünden yüz yıl insanlar birbirini öldürdü. Siyaset kurumu inanç dünyasına müdahale etmemeli. Dini siyasete alet etmemeli ve bunu yasalarla korumalı.

İslamofobinin, nefret dilinin büyütülmesi karşısında çaresizliği kabul etmiyor, Batılı ülkeleri ödevlerini yapmaya, çağırıyoruz.

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun DAEŞ yerine IŞİD kısaltmasını kullanması da dikkat çekti. Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamaları sonrası sosyal medyadan bir çok vatandaş tepki mesajları paylaştı. 

YORUMLAR 451
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Sana yazıklar olsun k.k 50 tane müslüman ibadetini yaparken şehit edilmiş sen yine islam dünyasındaki terör diyorsun sen nasıl bir yaratıksın
    Cevapla
  • dadas45 5 yıl önce Şikayet Et
    bay kemal senden asla güzel söz beklemiyoruz chpe zaten islam düşmanıdır chpe demek ezana kurana islama hep hakaret küfür etmiştir camileri ahıra ceviren camileri meyhaneye ceviren chpede ne bekliyecen
    Cevapla
  • Erdoğan 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyedeki her insan müslüman değil Dünyadaki her insan kılıklı insan değil
    Cevapla
  • Garib 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu yaratık yargılanmalı
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Aslında içinde sevinç çığlığı var Allah bilir ya kendisi müslüman değil ama gün gelir adalet çatar hesaplar kesilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!