M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

Kılıç ipekle sınanır..!

Dört dörtlük yenilgi ile Adana’dan dönen Gaziantep Futbol Kulübü, lige süper giriş yapan Altay’la oynayacağı karşılaşma merakla beklendi. Erol Bulut’lun onbirin en istikrarlı oyuncusu Djilobodji’yi yanına oturtmasını hayli cüretkar buldum.Maxsim’se nihayet çimende.
İlk bölümde hazırlık paslarını iyi yapan Gaziantep,daha etkindi. Özellikle Maxsim-Sağal işbirliği göz doldurdu. Defans güvenliğini ön planda tutan Altay,rakibi karşılayıp uzun toplarla Kappel ve Pinares ile kontra kovaladı.
Tempo zaman zaman yükseldi ama süreklilik kazanmadı.Ev sahibi hep etkindi ama Kitsiuo-Joao kanadı çok etkili olamadı.Takım halinde bölgesini savunan Altay karşısında Muhammed topla buluşturulamadı.Konuk ekip duran top şansı bulduğu analarda sadece karambol yaratabildi.
Yüksek özgüvenle oynayan Maxsim,pas yerine çalımı tercih ettiği anlarda çok sayıda basit top kaybı yaptı.İlk bölümün mutlak hakimi olan ev sahibinin emeğinin karşılığını almasını,uzaklardan vuran Kitsiou’nun şutunu önleyen direk mani oldu.
İlk bölümüm iyileri;Maksim,Sagal,Merkel idi.Altay’dan Murat Akça defansta parladı.
İkinci bölümede hızlı başladı Gaziantep.Kitsiou’nun düşürülmesi ile penaltıdan Maxsim,hemen akabinde Merkel’le goller buldular.Merkel’in golünde Joao’nun pası muhteşemdi.Ve onbeş dakika dolmadan Maxsim’in gayreti ile kendi fillerini havalandırdı Murat ve farkı üçe çıkardı ev sahibi.
Farkı azaltmak için saldırdı Altay. Oyuna bu bölümde giren Erhan’la aradıkları golü de buldular. Mustafa Denizli’nin Poko, Ceyhun hamlesine, Erol Bulut; sarı kartlı Sagal’ı Dicko ile değiştirerek karşılık verdi.Bu hamle karşılık buldu.Gol için saldıran Altay karşısında hızlı çıktı evsahibi,Joao’nun kaleciden dönen şutunu Dicko tamamladı.Fark üç.
Son anlarda bilinsizce saldırdı konuk ekip.Paixao’nun şutunun direkten dönmesi umutlarını zayıflattı.İki kulübeden de skor koruma ve farkı azalatmak için çok sayıda değişliklik geldi. Ama sonuş değişmedi.
Gaziantep evinde sezonun ilk golü yemesine rağmen üç farklı skorla üç puanı alma başarısını gösterdi. Başarının mimarı rakibi iyi analiz eden Erol Bulut kadar, takım liderliğini gollerle de süslemesini bilen Maxsim’di.
“Kılıç ipekle sınanır” diye boşuna dememiş atalar..!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi