site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

KİK’ten flaş karar: O ihale iptal edildi!

KİK’ten flaş karar: O ihale iptal edildi!
10.02.2020
A+
A-

Kamu İhale Kurumu, mahkeme kararına istinaden İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan akıllı ücret toplama sistemi işletimi işi ihalesini iptal etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Ağustos ayında ihalesi yapılan fakat itirazlar nedeniyle bir türlü sonuçlanmayan “akıllı ücret toplama sistemi işletimi işi” ile ilgili mahkemeden karar geldi. Ankara İdare Mahkemesi’nin, “düzeltici işlem belirlenmesi” hükmü vermesi sonrasında Kamu İhale Kurumu (KİK) ihaleyi iptal etti.

ESHOT Genel Müdürlüğü’nün, 7 Eylül’de süresi sona eren uygulama için 119 milyon TL muhammen bedel tespit ederek çıktığı ihaleye, sistemi 4 yıldır işleten Karbil Yazılım ve Bilişim Teknolojileri Tic. A.Ş 130 milyon TL ile en yüksek teklifi vermişti. Aynı ihalede Ankara başta olmak üzere birçok ilde çalışmaları bulunan E-Kent Elektronik Ücret Toplama Sistemleri A.Ş’nin 57 milyon TL’lik teklifi kabul edilmişti. Karar, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ESHOT Genel Müdürlüğü’nün de onayı ile geçerli sayılmıştı. Yaşanan yasal sürecin ardından ihaleye katılanlar önce Kamu İhale Kurumu’na daha sonra da mahkemeye durumu taşıyarak itirazda bulunmuştu.

KİK’in itirazları ret etmesinden sonra Ankara’da karara dava açan Karbil ve diğer katılımcıların başvurusuyla ilgili kesin karar tebliğ edildi. Mahkeme, ihalede oluşan sorunların giderilmesi işini KİK’e bıraktı. KİK ise ihalenin kesin iptaline karar verdi.

Bu sırada, İzmir’deki akıllı ücret toplama işinin ihalesi resmi evrak üzerinde kazanan fakat işe başlayamayan E-Kent Elektronik Ücret Toplama Sistemleri A.Ş’nin de girişimleri sonuçsuz kalmış oldu. Büyükşehir, yeni ihale sürecinin yapılması için ESHOT Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışmalara sıfırdan başlama kararı aldı. Ücret toplama işlemlerini yürüten Karbil AŞ’nin yeni ihale yapılana kadar devam etmesine karar verildi. Buna göre Karbil, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de onayının alınmasından sonra 6-7 ay daha yeni süreç başlayana kadar çalışmaları sürdürecek. Bu sırada Büyükşehir, tüm hazırlıklarını tamamlayarak yeni bir ihaleye çıkacak.

ŞİRKETLER KİME AİT?
Öte yandan İzmir’de uzun yıllar sistemi yürüten Kar-Bil Şirketi’nin (Cartek) Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı İşadamı Ethem Sancak’ın yeğeni Nasrullah Sancak yapıyor. Ticaret sicil kayıtlarında Turkcell ve KVK gibi şirketlerin kurucu ortağı olan İşadamı Murat Vargı’nın sahibi olduğu MV Holding’te Yönetim Kurulu Üyesi olan Bahadır Ilgaç da hisseder görünüyor. Kar-Bil’de ayrıca şirketlerin yan kuruluşu Kar-Tek A.Ş’nin de büyük hissesi bulunuyordu.

Mahkeme kararları sonrası bir sorun yaşanmazsa İzmir’deki akıllı ücret toplama işini yeni dönemde Çalık Holding bünyesinde faaliyet gösteren Kar-Bil Şirketi yürütecek. Kar-Bil’de ticaret sicil kayıtlarına göre; E-Post Elektronik Perakende Otomasyon Satış Tic. Anonim Şirketi adına yer alan Aktif Yatırım Bankası Genel Müdürü Serdar Sümer, Pavo Teknik Servis Elektrik Elektronik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi adına Murat Barlas, N Kolay Ödeme Kuruluşu A.Ş adına İbrahim Aydınlı, Emlak Girişim Danışmanlığı adına Gürol Güngör ile Sigortayeri Sigorta Ve Reasürans Brokerliği Anonim Şirketi adına Uğur Gökhan Özdinç gibi isimler ortak olarak yer alıyor. Bu isimler aynı zamanda Ahmet Çalık’ın sahibi olduğu Çalık Holding’e ait Aktif Bank ve finans kuruluşlarında önemli görevlerde bulunuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.