Kibyra Antik Kentte Unutulmaz Mezuniyet | Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur Haber Kibyra Antik Kentte Unutulmaz Mezuniyet | Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur Haber
hava 22° Çoğunlukla Bulutlu
DOLAR 32,5501 %% 0.01
EURO 35,0241 %% 0.44
GRAM ALTIN 2.428,31 %% 0,21
ÇEYREK A. 3.970,29 %% 0,21
BITCOIN 64.351,79 %-3.375
SON DAKİKA

Kibyra Antik Kentte Unutulmaz Mezuniyet

Son Güncelleme :

27 Mayıs 2015 - 13:47

Kibyra Antik Kentte Unutulmaz Mezuniyet

Adım Üniversiteleri Arkeoloji Bölümü Öğrencilerinin ortak mezuniyet töreni Burdur’da yapıldı. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Denizli Pamukkale Üniversitesi ve Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Arkeoloji Bölümleri 2014-2015 Yılı Ortak Mezuniyet Töreni Burdur’un Gölhisar İlçesi’nde bulunan ikibin yıllık Kibyra Antik Kentinde gerçekleştirildi.
 
Törene Burdur Valisi Hasan Kürklü, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sayit Koca, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Denizli Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, Gölhisar Kaymakamı Muhammet Yasin Kırcı, Gölhisar Belediye Başkanı Ramazan Canural ile akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
 
Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşının okunması ile başlayan törende mezun öğrenciler adına yapılan konuşmayı Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Arkeoloji Bölümü birincisi Seçil Çalıkoğlu yaptı. Demir “hepimiz farklı zorluklardan, kahvelerle ayakta durulan uykusuz gecelerden, teslim tarihi yaklaşan ödevlerden, ağır sınavlardan geçerek bugünlere geldik.” Dedi.
 
Arkeoloji bölümlerinin çok güzel ve uygulamalı bir eğitim verdiğini bildiren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar “ öğrencilere teorik olarak öğretiyorlar ve kazılarda da bunu uyguluyorlar. Belli bir disiplin var. Bölüm başkanından hizmetlisine kadar herkes toz toprak içinde öğrencileri ile birlikte bu kazıları yönetiyorlar, birlikte çalışıyorlar buldukları her şeyi güzel değerlendirip kayda alıyorlar ve insanlığın hizmetine sunuyorlar ” dedi.
 
Denizli Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Hüseyin Bağcı da yaptığı konuşmada “Ulu Önder Atatürk’ün Laboratuvarlarda sabahlayacaksınız dediği gençliğin arkeoloji özelindeki laboratuvarı bu mekanlardır. Buradaki sabahlama geçmişin geleceğe aktarılmasında ve tarihi mirasın çıktılarından dünyaya bilgi vermek” Dedi.
 
Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı da yaptığı konuşmada kendisinin de arkeoloji meraklısı olduğunu belirterek “ortaokul ve lise yıllarında Antalya Müzesini her sene ziyaret ediyordum. Çok garip bakıyorlardı bana ‘niye her sene ziyaret ediyor’ diye. Nerede iş bulursunuz nasıl bir kariyer fırsatınız olur onu bilmiyorum ama emin olun çok güzel bir mesleğiniz var.” Dedi.
 
Öğrencilerin ağırlıklı olarak uygulamalı bir eğitim aldıklarını ve mezun olduklarını aktaran Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz’da yaptığı konuşmada “ Öğrencilerimiz burada ağırlıklı olarak uygulamalı bir eğitim aldılar ve mezun oluyorlar. Aileleri onların bir an önce iş ve meslek hayatına atılmasını bekliyorlar. Akademi olarak bize düşen hem bilimin temel dinamiğini yerine getirmek, hem de bu gençlerimizin mezun olduktan sonra rahat iş bulabilecekleri donanımda mesleki kalifikasyonda yön gösterebilecek alt yapıyı hazırlamak” ifadelerini kullandı.
 
Gölhisar Belediye Başkanı Ramazan Canural tarihte 26 antik kente başkentlik yapan 2 bin yıllık Kibyra’nın Arkeoloji Bölümü Mezunlarının mezuniyet törenine ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gölhisar Kaymakamı Muhammet Yasin Kırcı’da Gölhisar hakkında bilgi vererek mezun öğrencilere başarılar diledi.
 
Burdur Valisi Hasan Kürklü’de yaptığı konuşmada “Anadolu bir hazine. Buradan yıllardır birçok medeniyet gelmiş geçmiş. Bunların gün yüzüne çıkarılması çok çok önemli o nun için yaptığınız iş çok çok önemli bir iş. Geçmişini bilmeyen geleceği kuramaz onun için bizler geçmişte neler olmuş bitmiş bu topraklarda hangi medeniyetler, hangi kültürler yaşamış, ne tür insanlar yaşamış bunları öğrenmek, bunları araştırmak bunları gelecek kuşaklara aktarmak zorundayız.Bu da sizlerin sayesinde olacak” Dedi.
 
Halk Oyunları gösterisinin ardından Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nden mezun olan 33, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden mezun olan 22, Denizli Pamukkale Üniversitesi’nden mezun olan 69 ve Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Arkeoloji Bölümleri’nden mezun olan 21 olmak üzere toplam 145 öğrenciye mezuniyet belgeleri Arkeoloji Bölüm Başkanları ve öğretim görevlileri tarafından verildi. Mezun olan öğrenciler hep birlikte keplerini havaya atarak mezuniyet coşkusunu yaşadılar.

türk porno

----- REKLAM -----