Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/umitseno/fermangazetesi.com/include/conf.php on line 7
Kıbrıs Destanı - FERMAN Gazetesi - Karaman (Gayrıticari_Hobi Sitesi)

Kıbrıs Destanı

“Sadece Adadaki Türklere değil Rumlara da barış için Kıbrıs’tayız”

21 Temmuz 2019 11:20

Kıbrıs Destanı

 

Savaşan tüm taraflar barış için savaştığını söyler. Oysa gerçekte savaşın bir saldıranı bir de savunanı vardır.

Kıbrıs Barış Harekâtı Dünya tarihine geçmiş en önemli savunmalardandır. Katil batı ve onun şımarık gayrimeşru çocuğu Amerika’nın benzini döküp yangın söndürdüm dediği bir örnektir. Sayın Ecevit’in “Sadece Adadaki Türklere değil Rumlara da barış için Kıbrıs’tayız” sözü tarihi bir sözdür.

Kıbrıs Barış Harekâtı o günleri görenlerin hafızalarında hayatlarındaki unutulmaz en önemli anılarıdır.

Kıbrıs Barış Harekâtı denilince aklımıza o yıl tarımda yaşanan kuraklık gelir. Çok zayıf olan ekinlerin biçerdöverler tarafından biçilemediği, çiftçinin eski usullerle araziden adeta başak topladığı bir yıl gelir. Arazideki o insanlar kıt iletişim şartları nedeni ile bazı şeyleri duymasalar da semaları inleten kahraman pilotlarımızın uçak sesleri ile bir şeylerin olduğunu anlayıp duaya başladığı günler gelir aklımıza.

Haçlının bölücü hareketi sonunda sağcı/solcu olmaya başladığımız dönemde hükümet krizini aşabilmek adına örnek siyasi liderlerin oluşturdukları koalisyonlar gelir.

Bu koalisyonda yer alan Sayın Ecevit ve Sayın Erbakan’ın sergilediği uyum ve vatanseverlik gelir. Onların basireti, cesareti liyakati gelir. Sağ/sol kavramı ile selamı kesmiş halkın bir anda kaynaşmasına kucaklaşmasına ve el ele verip kenetlenmesine örnek olan tutumları gelir.

Evinde, yastık altındaki tüm birikimini cebine koyup ordusunun desteğine koşan Anadolu insanı gelir. Tandırları, fırınları yakıp çıkartma için Karamandan geçen konvoylara sıcak ekmek götüren insanlarımız gelir. Solun ve sağın en aşırı uçlarında bulunan farklı meslekten iki sanayi ustasının bir kamyon kiralayıp dükkânlarını tezgâhlarını yükleyip yolda kalan askeri araçlara yardıma koşması gelir.

Karaman-Mut Karayolunun her noktasında zincir olmuş Karaman halkı gelir.

Askeri konvoyların geçişi sırasında, Sertavul Yolundaki Karayolları Bakımevinde Albay Karaoğlanoğlu’nun şehadetini duyan Yüzbaşı’nın, gözlerinden bir anda dökülen yaşlar ve vakarı ile onları saklaması gelir. Başı dik ve mağrur ifadelerle “Albayım Cennete gitti ise yerine biz geliyoruz” demesi gelir.

“Bir eksiğiniz var mı?” diye sorduğumuz konvoydaki askerlerin “Sizin bir eksiğiniz var mı? Bizim her şeyimiz var. Sadece mektup konusunda sıkıntımız var.” demeleri gelir. Onlara Jawamızın heybesinden kalem-kâğıt-zarf dağıtıp, yazdıklarından sonra toplayıp, cep harçlığımız ile postaya vermek içim PTT ye geldiğimizde, orada gurudan ağlayan ablamız gelir. PTT Karaman Şube Müdürünün konudan haberdar olup da “Sınırsız sayıda mektubu topla gel. Devlet bu gün için vardır. Ücretsiz ve taahhütlü/acele posta olarak adreslerine teslim edilecektir” demesi gelir.

Mektupları toplarken Bursa’nın Armutlu köyünden Ali isimli Kardeşimin gözünden iki damla yaş inmesine hayretimizi gören arkadaşının “Abi Ali kardeşimiz 3 aylık evli” demesi gelir. Dedesine yazdığı mektubu bize okumak üzere uzatması, yazığı vatansever ve fedakâr ifadeler nedeni ile onun iki damla gözyaşına bizlerin sel olan yaşlarının eşlik etmesi gelir.  Daha sonra yiğit Ali’nin gazi olup yine de savaşmak isteği ile müracaatının geri çevrildiğini yazdığı mektubunu aldığımızda yaşadığımız gurur gelir.  

Adada haçlının tetikçisi Rumların kıyımları katliamları ve eziyetleri gelir. Makaryos adındaki CIA ajanı gelir. Haçlı köpeklerinin gemilerimize ve uçaklarımıza kurduğu tuzaklar gelir.

Duygu seli halinde yaşadığımız o günleri anmak aynı duyguları yeniden yaşatıyor bizlere...

Mevla bu kahramanlık destanını yazanlardan razı olsun. Gazilerimize, Şehitlerimize şükran ve minnet borçluyuz.

Kıbrıs Barış Harekâtının bu günümüzde etkilerinden bazılarının kaybolduğunu görmek ise üzücü, yüreğimizi burkuyor.

Hala haçlı kâfiri ile –dost ve müttefik- kavramlarının telaffuz edilmesi de kanımıza dokunuyor.

Bu Millet hakkında ümit kesip de manda-parya-sömürge-uydu olmayı hayal edenler için iyi bir derstir Kıbrıs Barış Harekâtı…

Ahlak çöküntüsü oluşturmak üzere hazırlanan dizi ve eğlence programlarından fırsat bulup da medya Kıbrıs Barış Harekâtını her yönünü insanımıza anlatsa, topluma en büyük eğitimi vermiş olur.

Bizlere o günler birlik-beraberlik duygusunu yaşatan büyük siyaset adamlarına, canını Vatanı için feda edenlerimize, kararlılık ve vakar ile Kıbrıs Destanını yazan ordumuza teşekkürler…

 

 

 
Kıbrıs Barış Harekâtı Ecevit Erbakan
Bu Haber 2147 defa okunmuştur.
 
Yorum Ekleyin