Gazete Vatan Logo

Kıbrıs açıklarında göçmen faciası

Karpaz Yarımadası açıklarında, içinde yaklaşık 150 Suriyeli mültecinin bulunduğu tekne battı. 19 kişi yaşamını yitirirken, Türkiye ve KKTC sahil güvenlik ekipleri 103 kişiyi kurtardı. 25 göçmen ise kayıp

Kıbrıs açıklarında göçmen faciası

Y avru Vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Karpaz Yarımadası Yeni Erenköy kasabası sahiline 16 mil uzaklıkta, içinde Avrupa’ya gitmek isteyen Suriyeli mültecilerin bulunduğu tekne, dün sabah saatlerinde battı. Tekne battığı ihbarına alan Türkiye ve KKTC sahil güvenlik ekipleri hemen alarma geçti. Türkiye ve KKTC sahil güvenlik gemilerinin kurtarma çalışmalarına bir helikopter de katıldı. Bölgedeki ticari gemiler de arama-kurtarma çalışmalarına destek verdi. Denizden kurtarılan mülteciler, bölgeden geçen ticari gemilere alındı.

Motor kabini su aldı

Yapılan arama-kurtarma çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan KKTC Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, şu ana kadar 19 kişinin cesedine ulaşıldığını belirterek, “103 kişi sağ olarak kurtarıldı. Kurtarılanlardan 1’i ağır yaralı” dedi. Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada ise, “Kayıp olduğu değerlendirilen 25 kişi için arama kurtarma faaliyeti sürüyor” denildi. Bölgedeki hava şartlarının olumsuz olmadığı bildirilirken, teknenin neden battığı araştırılıyor. İlk gelen bilgilere göre, geminin motor kabininin su alması nedeniyle battığı yönünde.

Haberin Devamı

Kurtarılanlar Türkiye’ye getirildi
Mültecilerden sağlık durumu ağır olan 1 kişi KKTC’ye götürülürken, kurtarılan diğer mülteciler ile 19 göçmen cenazesi Mersin’in Silifke ilçesine getirildi.