28 Mart 2017 01:16

‘Ben eğitimciyim bu değişmeyecek’

Serpil Berk, KHK ile ihraç edildikten sonra Diyarbakır'ın Ofis semtinde nohutlu pilav satmaya başlayan öğretmen Mehtap Yörük ile görüştü.

Paylaş

Serpil BERK
Diyarbakır

Mehtap Yörük, Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde Okul Öncesi Öğretmenliği yaparken ihraç edilen eğitimcilerden sadece biri. Son günlerde sosyal medyada ‘ihraç edilen eğitimci pilav satmaya başladı’ paylaşımları sayesinde tanıştık kendisiyle.

Diyarbakır’ın Ofis semtinde kafelerin arasına koyduğu küçük pilav tezgahının başında müşteri yoğunluğunun olduğu bir anda varıyoruz yanına.

Sosyal medya paylaşımları epey etkili olmuş, satışları artmış şu sıralar. Sohbet için beklerken bir taziye için Antep’ten Diyarbakır’a gelen eğitimciler de Yörük’e destek için pilav yemeye geldiklerini anlatıyor.

‘ÖĞRENCİLERİMİ ÖZLÜYORUM’

Mehtap Yörük, Hazro ilçesinin bir köyünde 1.5 yıldır kadrolu öğretmenmiş. Ancak eğitimcilik hayatının 7 yıl geçmişi var. Birçok öğretmen gibi atanması hemen olmayınca 4 yıl ücretli öğretmenlik yapmış, 3 yılda özel okullarda çalışmış. 

Sonrasını Mehtaptan dinleyelim: “Açığa alındığımı ilk öğrendiğimde şok geçirdim ‘ne suç işledim’ diye düşündüm. Yaptığımız eylemler anayasaya uygun eylemlerdi ama açığa alınmıştım. Görev yaptığım köye her gün 3 saat yol kat edip varıyordum. Öğrencilerimi çok özlüyorum. Açığa alınmamın ertesi günü veda etmek için gittim çok duygulandım. Öğrencilerimin bir çoğu Zazaca konuşuyordu, onlarla rahat iletişim kurmak için Zazaca öğrendim” dedi.

“Bizi parayla terbiye edenlere karşı her şekilde ayakta kalıyoruz” diyen Yörük, “Kimsenin bizi parayla terbiye etmesine izin vermeyeceğiz. Pilav tezgahından önce başka işlerde düşündüm. ‘Dükkan açarım’ dedim, ama epey maliyetli bir işti. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine pilav işini yapmaya karar verdim. Tezgahımı internet üzerinden İstanbul’dan bulduk. Sosyal medyadaki paylaşımlar işimi arttırdı” diyor.

‘GÖREVE DÖNECEĞİZ’

“Göreve mutlaka döneceğiz” diyen Yörük şunları kaydetti: “5 yılda sürse 10 yılda sürse geri döneceğiz. Biz ancak istifa edersek memuriyetten çıkarız. Diplomamız yok sayıldı diye bu işten el çekmiş saymasınlar bizi. Ben eğitimciyim bu değişmeyecek.”

‘EVET, İHRAÇLARI ARTTIRIR’

Referandum sürecine de değinen Yörük, “Referandumda ‘evet’ çıkarsa ihraçların artacağını düşünüyorum. Özellikle son süreçte sürgün edilmelerin ihraçtan daha tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Yaratılan algıdan kaynaklı sürgünler linçe maruz kalabilir bu konuda kaygılıyım” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Tanrıkulu: 28 Mart politikası devam ediyor

SONRAKİ HABER

Çorum'da ‘kararsızlar’ kararını vermiş görünüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...