Haberler

Keskin nişancı simülatörünün başına geçen Bakan Akar, 450 metre uzaklıktaki hedefi tek atışta vurdu

Güncelleme:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, HAVELSAN'da inceleme yaptığı sırada eskiden 'piyade' olduğunu hatırlatarak keskin nişancı simülatörünün başına geçti. Akar, ilk denemesinde 450 metre uzaklıktaki bir hedefi tek atışta vurdu.

Bakan Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile HAVELSAN'da incelemelerde bulundu. HAVELSAN'da Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şeker, Genel Müdür Mehmet Akif Nacar ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Bakan Akar, tamamlanan ve devam eden projelere ilişkin brifing aldı.

"PARASINI ÖDEDİĞİMİZ MALZEMEYİ VERMEMEKTE ISRAR EDİYORLAR"

Bakan Akar, savunma sanayinin önemine vurgu yaparak, "Dostlarımız, müttefiklerimiz, dost bildiklerimiz istenilen, parasını ödediğimiz malzemeyi bir şekilde bize vermemekte ısrar ediyor. Yapılan tüm girişimlere rağmen bu konuda ciddi sıkıntı, rahatsızlık var. Herhangi bir 'ambargodan', 'tahditten' bahsedilmiyor; ama şu veya bu sebepten, bazen bürokratik, bazen mali, bazen iklim şartları bazen salgın gibi sebeplerle bu iş uzayıp gidiyor" dedi.

Keskin nişancı simülatörünün başına geçen Bakan Akar, 450 metre uzaklıktaki hedefi tek atışta vurdu

"NE KADAR YÜKSEK TEKNOLOJİLİ SİLAH, O KADAR BAŞARI"

Bunun farkında olduklarını dile getiren Bakan Akar, "Dolayısıyla kritik silah ve sistemlerin bizim egemenlik ve bağımsızlığımızla doğru orantılı olduğunu bilin. Silahla savaşanla bilgisayarla çalışan bir yazılımcının büyük benzerliği var. Bizi bu sıkıntılardan kurtarmak için fabrikalar, tasarımcılar, üretimdeki herkesin elini taşın altına koyup çalışması lazım. Hakkımızı, hukukumuzu koruyabilmek için güçlü bir orduya ihtiyacımız var. Güçlü ordu demek, insan ve malzeme demek. Savunma sanayinin Türk Silahlı Kuvvetleri için çok önemli olduğunu biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın desteği, liderliğiyle savunma sanayinde yerlilik ve millilik oranı yüzde 70'lere yükseldi. Ancak önümüzde gideceğimiz çok daha yol var. Vatan millet aşkıyla dolu Mehmetçiğin eline ne kadar yüksek teknolojiye dayalı silah verirseniz sonuç o kadar başarılı olur. Türk Silahlı Kuvvetleri tarihten gelen milli, manevi ve mesleki değerlerine uygun olarak sadece kendi ülkesi ve milleti için değil aynı zamanda, BM, NATO ve AGİT çerçevesinde karada, denizde ve havada bölge ve dünya barışına katkı vermeye devam ediyor" diye konuştu.

Keskin nişancı simülatörünün başına geçen Bakan Akar, 450 metre uzaklıktaki hedefi tek atışta vurdu

450 METRE UZAKLIKTAKİ HEDEFİ TEK ATIŞTA VURDU

Brifingin ardından Bakan Akar, beraberindeki komuta kademesi ile Simülasyon, Otonom ve Platform Yönetim Teknolojileri binasına geçti. Burada Hezarfen Paraşüt Eğitim Simülatörü başta olmak üzere simülatörleri inceleyen Akar, Keskin Nişancı Eğitim Simülatörü'nü bizzat denedi. Kendisinin 'piyade' olduğunu hatırlatarak simülatörün başına geçen Bakan Akar, 450 metre uzaklıktaki bir hedefi tek atışta vurdu.

Keskin nişancı simülatörünün başına geçen Bakan Akar, 450 metre uzaklıktaki hedefi tek atışta vurdu

Akar, daha sonra HAVELSAN tarafından Türk Hava Yolları için üretilen Airbus A320 Tam Uçuş Simülatörünü inceledi. Bakan Akar, burada Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile İstanbul üzerinde kısa bir uçuşu da gerçekleştirdi. Orta sınıf çok maksatlı insansız kara aracı Barkan ve diğer sistemleri de incelemesinin ardından Akar ve TSK komuta kademesi HAVELSAN'dan ayrıldı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Havelsan Piyade Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (44)

SAHIMI?:

similatör ile 10 yasindaki cocukta vurur, önemli olan gercek mermi ile acik havada gercek tüfekle hedefi vurmaktir, rüzgar ve yönü hava basinci hedefin uzakligi hesaplanan atislardaki basariya bakilir bilgisayarli oyuncakla degil.

37
31
yanıtYanıtla
DEFENDER:

SİMÜLATÖR NE DEMEK OLM SİZ MAL MISINIZ YA HAHDSFSJADF NE DEDİĞİNDEN HABERİN YOK

yanıt3
yanıt6
Kararli:

Cahil insan heryerde cahil bahsettiğin oyun değil gerçeğinin aynısı simülatördur

yanıt2
yanıt4
Efe timi:

Komutan gerçek atıştada vurur. Similatörde vuramasaydı o zaman ayıp olurdu. Ama kolayını vurdu zorunu vuramaz diye bir kaide yok

yanıt3
yanıt2
123:

Simülatör demek gerçek koşulları sağlamaya çalışmak demektir. O dediğiniz koşulların hepsi olmasa da bir kısmı vardır, daha da gelişime açıktır. Boş laf yapma. Biraz kafayı mağaradan dışarı çıkart.

yanıt5
yanıt4
Mardinli:

27 şubat idilpte sehit olan 36 askeri rahmetle anyoruz .unutanlar var .

48
2
yanıtYanıtla
cagır gelsin cenderme:

ben askerlik yapmadım call of duty de 1200 metreden vurabiliyorum

15
27
yanıtYanıtla
Atilla:

Cingenlik yapma sen 10 metreden tavuğu bile vuramazsın

yanıt5
yanıt3
Hakan:

Zevzeklik

yanıt0
yanıt0
Maltepeli manifaturacı:

Helel olsun paşam

26
11
yanıtYanıtla
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title