Ahmet Hakan'dan Tunç Soyer'e: Keşke Ecevit yaşasaydı da ondan kurs alsaydınız

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Tunç Soyer'in Türkiye'nin Doğu Akdeniz politikasını eleştirerek "Kıbrıs'tan çıkalım" açıklamasına sert tepki göstererek "Keşke Ecevit yaşasaydı da...Tunç Soyer’e “Türkiye neden Kıbrıs’a müdahil oldu biliyor musunuz Sayın Soyer” falan diye biraz kurs verseydi." diye yazdı. Hakan  yazısının devamında "Keşke CHP’nin yeni seçilen belediye başkanları, sadece belediye başkanlığı yapmakla yetinseler" yorumunda bulundu. 

F5HABER F5HABER
Ahmet Hakan'dan Tunç Soyer'e: Keşke Ecevit yaşasaydı da ondan kurs alsaydınız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kıbrıs konusunda adete Rum tezlerini savunan bir açıklamaya imza attı. Türkiye'nin Doğu Akdeniz politikasını 'fillerin tepişmesine' benzeten Soyer, Türkiye'nin konuya "çok fazla müdahil olduğunu" söyledi.

"NASIL DA KOLAYCA ÇÖZÜVERMİŞ"

Türkiye’ye yönelik çirkin yakıştırmalarda bulunan Soyer’e hem KKTC’den hem de Türkiye’den tepki yağdı. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'da bugünkü köşesinde bu konuya değinerek "İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dünya siyasetinin en çetrefilli, en karmaşık, en zor, en acımasız, en ezeli sorunlarından biri olan Kıbrıs sorununu bakın nasıl da kolayca çözüvermiş" diyerek Soyer'in sözlerini paylaştı.

"KEŞKE ECEVİT YAŞASAYDI DA BİRAZ KURS VERSEYDİ"

Ahmet Hakan, Tunç Soyer’in iyi niyetinden şüphe etmediğini belirtmekle beraber "Keşke Ecevit yaşasaydı da...Tunç Soyer’e “Türkiye neden Kıbrıs’a müdahil oldu biliyor musunuz Sayın Soyer” falan diye biraz kurs verseydi." ifadelerine yer verdi.

Hakan sözlerini "Keşke CHP’nin yeni seçilen belediye başkanları, sadece belediye başkanlığı yapmakla yetinseler de...Ortaya “Ayşecik dünya siyasetine barış getirecek projeler geliştiriyor” türü masalsı naiflikler çıkmasa..." diyerek bitirdi. 

SONRAKİ HABER