HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan’da, dün öğle saatlerinde etkili olan yağışla birlikte, kent merkezinde 5 santimetre olan kar kalındığı, kentte hayatı durma noktasına getirdi.

Keşan’da hava sıcaklığı dün akşam saatlerinde sıfırın altında 5 dereceye kadar düştü. Kar yağışı etkisini arttırırken, kardan korunmak isteyen vatandaşlar dışarıya şemsiyeyle çıkarken, karın tadını çıkarmak isteyen çocuklar ise kartopu oynadı. Trafikteki sürücüler kar yağışı nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti. Keşan Belediyesi ekipleri şehir içindeki ana güzergahlarda, Karayolları ekipleri ise şehirlerarası yollarda kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Denetimlerini arttıran Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Keşan Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri, araç sürücülerini zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyardı. Kar yağışının bugünde etkisini sürdüreceği bildirildi.

KAR KÜREME VE TUZLAMA ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRDÜ

Öte yandan Keşan-Gelibolu, Keşan-Malkara, Keşan-Uzunköprü ve Yunanistan’a açılan sınır kapısına giden Keşan-İpsala Karayolu’nda zaman zaman TIR ve diğer araçların buzlanma sonucu kayması nedeniyle trafikte zaman zaman aksamalar meydana geldi. Ekipler, yolların kar ve buzlanma nedeniyle kapanamaması için gece boyunca çalışmalarını sürdürdü.