Keşan Ticaret Borsası Üyesi Necmettin Sunar, dün yaptığı açıklamada TOKİ’den Ticaret Borsa’sına satın alınan ve daha sonra tekrar satılan arsa konusunu dile getirdi.

Sunarın “Mirasyediler cevap verin” başlığıyla yaptığı yazılı açıklama şu şekilde: “Sevgili Keşan Halkı’nın da bildiği üzere Keşan Ticaret Borsası’nda 2013 yılından beri bir hareketlenmedir ki gidiyor. Neler oluyor, neler bitiyor haberimiz maalesef ki yok. Tarafımın da 1. dereceden şahit olduğu bir konu, artık sizin de gerçekleri bilmeye hakkımız var diyerekten bu yazıyı yerel gazetelere verdim. Her şeyi baştan ve açık bir şekilde anlatıyorum ki kafalarda soru işareti kalmasın. 2009 Ocak ayı. KTB’de (Keşan Ticaret Borsası) seçimini kazandık. O yıldan beri hep Keşan’ımıza nasıl bir faydamız dokunur diye düşündük. Kısmet 2010 yılındaymış. TOKİ’ye ait olan 99 dönüm araziyi 5 milyon 41 bin TL (3 milyon 347 bin dolara) satın aldık. 6 ay sonrası aynı arazinin 72 dönümünü ‘Türkmall’ adlı şirkete açık ihale usulü ile satışta tatmin edici bir rakam oluşmadığı için aynı anda pazarlık usulü ile tam tamına 8 milyon 500 bin TL + KDV’ye sattık. (Yaklaşık olarak 4 milyon 850 bin dolar eder) bu fiyatı baz alırsak, 99 dönüm arazinin toplam ederi 6 milyon 668 bin dolara tekabül eder. Kalan 27 dönüm araziyi de Keşan için yararlı bir sosyal tesis yapmak için ihaleye çıkarmadık.”

GİZLİ ORTAK OLDUĞUNA DAİR YAYGIN SÖYLENTİLER MEVCUT

Sunarın açıklamasının devamı şu şekilde: “Yeni yönetim, benim, ‘Mirasyedi’ olarak adlandırdığım listedir. Neden mi Mirasyedi’? Açıklayacağım. Bizim aldığımız arsanın satışını iptal ettiler. Anlaşmayı feshettiler. KTB’nin adı kirlenmiş oldu. Karşı çıktık, yapmayın dedik dinlemediler. 4-5 ay önce çoğumuzun da bildiği üzere bu ‘Mirasyediler’ bu araziyi ‘Kapalı kapılar’ ardında özel bir şahsa 4 milyon 358 bin 108 dolara sattılar. 72 dönümünü de değil, tamamını (99 dönüm). Bu tip satışlara (çalı dibi satışı) derler. Ne bir tanık, ne bir fotoğraf, hiçbir şey yok satışa dair ortada fakat bizim yönetimimiz yaptığı anlaşmayı tüm Keşan halkının ve Borsa üyelerini davet edip Keşan Köşk Düğün Salonu’nda imzalamıştır. Sevgili okular, bu ‘Mirasyedilerde’ halkı da Keşan’ın geleceğini de umursamıyor apaçık. Rakamlar ortadadır. Bu ‘Mirasyediler’ bizim ektiğimiz ve büyüttüğümüz bir ağaca musallat olan ‘Kavak kurdu’ dur. Buradan Türkiye Cumhuriyeti’nin Savcı ve Hâkimlerine basın yoluyla suç duyurusunda bulunuyorum. Bu ‘Mirasyediler’ Keşan Ticaret Borsamızı ciddi bir şekilde maddi ve manevi zarara uğratmışlardır. Bunlar Borsa tarihine ‘Mirasyedi’ olarak geçecektir. Bizim yaptığımız ihalede ‘Türkmall Üç Emlak’ şirket ile yaptığımız satış sözleşmesinde ‘Eğer ki karşı taraf şartları yerine getiremezse 1.000.000 TL Borsa’ya gelir olarak kalır’ diye bir madde vardır. Siz de şimdi çıkmış diyorsunuz ki ‘Karşı taraf şartları yine yerine getiremedi.’ Eğer getiremediyseler neden o kaporayı iade ettiniz? Dönelim bir de TL bazında hesaplayalım. 2011 yılında metrekaresini 117 TL’den satmıştık. Siz 130 TL’den sattınız. Arsaların en hızlı satıldığı dönemde. TEFE-TÜFE’den hesaplarsak bile bizim satışa göre metrekaresi 160 TL’den satılmalıydı. Meclis üyelerinden 3-4 kişinin gizli ortak olduğuna dair yaygın söylentiler mevcut. Açıklayın.”