İlker Erarslan, 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı’nın resmi ve özel 58 okulda toplam 13 bin 47 öğrencinin 989 öğretmen ile tamamlandığını belirtti.

7 taşıma merkezi olan ilkokul ve ortaokula 36 araçla taşıma işi gerçekleştirildiğini de ifade eden Eraslan, ayrıca 75 yerleşim yerinde 975 ortaöğretim öğrencisinin taşınmasının yapıldığını ve bu taşıma için de 56 araç kullanıldığını kaydetti.

İlker Erarslan’ın, eğitim-öğretim yılında yapılan çalışmalar ve okullarda yürütülen sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere ilişkin verdiği bilgiler şöyle:

ÖĞRENCİLERİMİZİN AKADEMİK, SPORTİF, KÜLTÜREL, SANATSAL FAALİYETLERE AKTİF ŞEKİLDE KATILIMLARI SAĞLANDI

AB’yi Öğreniyorum Bilgi Yarışmasında Keşan Fen lisemiz Türkiye üçüncüsü oldu. Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencilerinden Selin Kaya şiir dalında Türkiye üçüncüsü olmuştur. Voleybol, masa tenisi, futbol, bocce dallarında 10 okulumuz il birincisi,  hentbol, kros, voleybol, bocce, kaleli yakan top dallarında 7 okulumuz il ikincisi, masa tenisi, kros, basketbol, badmintton, futbol, voleybol, bocce dallarında 15 okulunuz il üçüncüsü olmuştur. Ferdi olarak Yekta Baydar Ortaokulu Öğrencisi Elif Elibol satranç dalında il birincisi, Özel Keşan Final Temel Lisesi Berat Doğukan DOĞRU tekwando dalında il birincisi,  Atatürk Ortaokulu öğrencisi Dilara Ateşli kros dalında il üçüncüsü, Safiye Erol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Ahmet Ateşli kros dalında il üçüncüsü olmuştur. Atatürk Ortaokulu bocce dalında takım olarak Manisa Bölge birincisi olmuşlardır. Ahmet Yenice Ortaokulu futbol takımı Bölge şampiyonasını 1.olarak tamamladı. Kırk Hadis Güzel Okuma ve Ezberleme Okuma Yarışması ve Hutbe Yarışmalarında Süleyman Paşa İmam Hatip Ortaokulu ve Hersekzade Anadolu İmam Hatip Lisesi ilde derece aldı. 15 okulumuzda folklor ekibi, 12 okulumuzda tiyatro grubu, 19 okulumuzda müzik grubu oluşturulmuştur. Öğrenci ve velilerimize değişik konularda 82 seminer faaliyeti düzenlenmiştir.

ADAY ÖĞRETMEN EĞİTİMLERİMİZ

Aday öğretmen yetiştirme programı çerçevesince sınıf içi etkinlik, okul içi etkinlik, okul dışı etkinlik uygulamaları, mesleki çalışmalar, hizmet içi eğitim etkinlikleri gerçekleştirildi.

ÖĞRENCİ, ÖĞRETMEN VE VELİLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversiteler ve ilgili kurum ve kuruluşlar ile değişik konu başlıkları ile öğretmen ve öğrencilerimize birçok eğitimler verildi. Milli Eğitim Bakanlığı Eski Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan öğretmenlerimiz ile bir araya geldi. Bir Nefes Sıhhat Derneği işbirliğiyle “Sigaraya ve bağımlılığa hayır” başlığı altında Prof. Dr. Orhan Kural öğrencilerimiz ile bir araya geldi. Öğretmenlerimize ERASMUS + KA 1 hizmetiçi eğitim semineri düzenlenerek eğitimler verildi.

Ayrıca okullarımızda 10 tiyatro eseri sergilendi. 5 okulumuzda pilav günü 5 okulumuzda kermes, 6 okulumuzda seminer, 5 okulumuzda panel, 15 okulumuzda mezuniyet töreni 8 okulumuzda yıl sonu etkinliği yapıldı. Sergi açılışları, bisiklet şenliği, şiir dinletisi düzenlendi. Dönem içinde Çanakkale, İstanbul, Bursa, Eskişehir, İzmir, Denizli, Balıkesir, Nevşehir, Antalya düzenlenen gezilere toplam 2085 öğrenci, 131 öğretmen, 304 velimiz katıldı.  Bilgi yarışmaları düzenlendi.12 okulumuzda gazete ve dergi çıkarılarak okullarınızın kendi bünyelerinde yaptıkları çalışmalar hakkında veliler ve eğitim paydaşları bilgilendirildi.

ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ’NDE 70 ÖĞRENCİMİZ VAR

Gazi Özel Eğitim Uygulama Merkezinde orta ve ağır düzeyde 70 zihinsel engelli öğrencimiz eğitim görmektedir. 12 okulumuzda özel eğitim sınıfı açılmış olup, 158 öğrencimiz eğitim almış ve bu sınıflarda eğitim vermek üzere 31 öğretmenimiz görevlendirilmiştir. Keşan, İpsala ve Enez İlçelerinde hafif düzey zihinsel yetersizlik ve orta-ağır düzey zihinsel yetersizlik tanısı konmuş 509 öğrencimiz bulunmaktadır.

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ  VE MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ ÇALIŞMALARI

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı’nda Keşan Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde toplam 488 kurs açılmış olup, bu kurslarımızdan 8128 kursiyerimiz sertifika almıştır. Mesleki eğitim merkezi bünyesince 242 kurs açılmış olup, 11520 kursiyere belge verilmiştir.

DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI

2015-2016 Eğitim öğretim yılında açılan destekleme kurslarımızdan 3 bin 819 öğrencimiz yararlanmış ve 283 Öğretmenimiz görev almıştır. Yaz döneminde de açacağımız ücretsiz destekleme ve yetiştirme kursları ile çalışmalarımız devam edecektir.

13 OKULA TOPLAM 271 AKILLI TAHTA TAKILDI

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı’nda 13 ortaokulumuza 271 adet etkileşimli tahta kurulumu yapıldı.

5 Lisemize 100 adet etkileşimli tahta kurulumu yapıldı. Keşan genelinde öğretmen ve öğrencilerimize 824 adet tablet bilgisayar seti dağıtıldı.

PROJELER…

TUBİTAK BÖLGE FİNALLERİNDE 1 BÖLGE BİRİNCİLİĞİ VE BÖLGE ÜÇÜNCÜLÜĞÜ 

Yusuf Çapraz Anadolu Lisemiz Bilişim Teknolojileri alanında bölge birincisi,  Keşan Lisemiz Tarih alanında İstanbul finallerinde bölge üçüncüsü oldu. Ayrıca İzmir’de düzenlenen 5. DOESEF Proje yarışmasında Yusuf Çapraz Anadolu Lisemiz Türkiye birincisi oldu.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM PROJELERİ

Sağlıklı Beslen Sağlıklı Yaşa Projesi

Eğitim Her Yerde Projesi

Öğrenci kariyer Günleri Projesi

Okul Öncesi Öğrencileri Kütüphanelerde Buluşuyor Projesi

Üniversiteler Keşan’da Buluşuyor Projesi

Eğitimden Üretime Meslek Liseleri Sergisi Çalışması

AB PROJELERİNE 11 BAŞVURU YAPILDI

TUBİTAK Projelerine İlçemiz okullarından 12 başvuru yapıldı,  5 tanesi kabul edildi

Ahmet Yenice Ortaokulunda TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenledi

Eğitim Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri Projesine Beyendik Ortaokulu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi, Mecidiye Ortaokulu başvuru yapmıştır.

Trakya Kalkınma Ajansı Projelerine Keşan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Halk Eğitim Merkezi başvuru yapmıştır. Sosyal Ben Keşan Temsilciliği İşbirliği ile “Çocuklar Üşümesin Projesi” kapsamında çalışmalar yürütüldü. Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Projesi kapsamında 87 kurs açılmış olup; 9896 kursiyer/öğrenciye eğitim verilmiş,  50 okul/ kurumda 18 öğretmen görev yapmıştır.

Beslenme Dostu Okullar Programına 13 Okulumuz başvurmuştur. Beyaz Bayrak Projesine 12 okulumuz başvurmuştur. Beyaz Bayrak Sertifikası olan 23 okulumuz bulunmaktadır. Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında 23 okulumuz bulunmaktadır. Eğitim öğretimde yenilikçilik ödüllerine 4 okulumuz başvuruda bulunmuştur.

KIZANLAR GELECEĞE UMUTLA BAKIYOR PROJESİ

Polis Haftası Etkinlikleri kapsamında düzenlenen bilgi yarışmasına 15 Ortaokuldan 45 Öğrenci katıldı.  Rasim Ergene Ortaokulu birinci, Yekta Baydar Ortaokulu ikinci, Çamlıca Ortaokulu üçüncü oldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Çanakkale ve İzmir İllerine geziler düzenlendi. Bademlik Ortaokulu,  Ali Kale ve Kardeşleri Ortaokulu, Süleyman paşa Ortaokulu,  Atatürk Ortaokulu 5,6,7. sınıf öğrencilerinden toplam 40 öğrencimiz geziye katıldı.

İlk/Ortaokullardan toplam 250 öğrenciye kırtasiye yardımı yapıldı. İnönü İlkokulu,  Şehit Er Akın Buluş İlkokulu,  Keşan Mesleki Teknik Anadolu Lisesine kütüphane desteği yapılacak okul olarak belirlendi.

Ortaokul ve liselerden olmak üzere  toplam 100 öğrenciye sınavlara yönelik doküman desteği (kitap ) dağıtıldı. 1280 Lise Öğrencisine Ahmet Yenice Ortaokulu Sevim Yenice Konferans Salonu’nda “Hep Gül Aysel Adlı” Tiyatro gösterisi sergilendi.

YATIRIMLAR

Raşit Efendi İlkokulumuzun inşaatı devam etmektedir. Keşan Fen Lisemizin pansiyonu tamamlanmış olup, açılış onayı gelmiştir. Hersekzade İmam Hatip Anadolu Lisesinin yapımı ihale aşamasındadır. Okullarımızda çatı tamiratı, mantolama, su giderleri, tuvalet onarımı, ihata duvarı yapılması, kazan onarımı ve kazan yenilenmesi, elektrik tesisatı yenilenmesi, iç ve dış boya gibi fiziki iyileştirme çalışmaları yapıldı. Bademlik İlk/Ortaokulumuza Z-Kütüphane, Fatih Sultan Mehmet Ortaokulumuza fen laboratuarı kuruldu.