Keşan Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği (KEDAK) geçtiğimiz Cumartesi günü, Hastane Caddesi’ndeki Şehitlik Parkı’nda, Edirne Arama Kurtarma Derneği (EDAK) ile ortaklaşa deprem sergisi ve broşür dağıtımı yaptı. Saat 13.00 sıralarında gerçekleşen sergide, 23 Ekim 2011 Van depremindeki EDAK’ın çalışmaları gösterildi.

Gerçekleştirilen etkinlik hakkında bilgi veren KEDAK Yönetim Kurulu Başkanı ve Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, şunları söyledi: “Deprem felaketi yaşamadığımız dönemlerde de deprem gerçeğini aklımızdan çıkarmamalıyız. Vatandaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla böyle bir sergi düzenledik. EDAK’ın 5 yıl önce Van’daki depremzedelerin kurtarma çalışmalarıyla ilgili fotoğrafları sergiliyoruz. Aynı zamanda vatandaşlarımızı bilgilendirici broşür dağıtıyoruz. Deprem bölgesinde yer almaktayız. Saros Körfezi 1. derecede, Keşan 2. derecede deprem kuşağında yer almakta. Depreme karşı vatandaşlarımızın bireysel olarak evlerinde, iş yerlerinde alabilecekleri önlemler var. Bunları hatırlatmak amacıyla böyle bir etkinlik yapıyoruz.”

AMACIMIZ BİLİNÇLENDİRMEK

Yakın zamanda 17 Ağustos 1999 Gölcük depremini anma programı düzenlediklerini söyleyen EDAK Yönetim Kurulu Üyesi Eğitim Sorumlusu Metin Kuş, “Keşan’da hafta sonu bu etkinliği yaparak daha çok vatandaşımıza ulaşabilmeyi amaçladık. Amacımız bilinçlendirmek. Vatandaşlarımızı olası bir depremde kendi kendisini kurtarabilecek bir bilgiye sahip olması için boş zamanlarında gönüllü derneklerden eğitim alarak, ilk önce kendilerini daha sonrada çevresini kurtarabilecek kadar bilgi edinmelerini sağlamak. Halkımızı bilinçlendirmek amacıyla EDAK ve KEDAK ortak çalışmaları doğrultusunda böyle bir etkinlik düzenledik.” diye konuştu.

Şehitlik Parkı’ndaki etkinlik saat 17.00 sıralarında sona ererken aynı akşam sergi ve broşür dağıtımı Erikli Sahili’nde de gerçekleştirildi.