Zafer, Karayipler 'de otel bakıyor

Kerim ÜLKER
Kerim ÜLKER Perde Arkası kerim.ulker@dunya.com

Yılda 45 milyonu aşan turist sayısı, Türk turizmcisine yurtdışında büyüme cesareti de veriyor. Son yıllarda Kazakistan'dan İsviçre'ye, Mısır'dan Dubai'ye, ABD'den İtalya'ya dünyanın farklı coğrafyalarında Türk turizm yatırımcıları otel açıyor, yeni tesis alıyor. Rixos Grubu, Koç Holding, Doğuş Grubu'nun liderliğini yaptığı bu furyaya şimdilerde Zafer Grubu da katılıyor. ODTÜ’lü mühendislerin bir araya gelerek kurduğu bugün Necati Yağcı ve İbrahim Seyfettinoğlu liderliğinde yoluna devam eden Zafer Grubu, inşaat, enerji ve turizm otelcilik ana iş kollarında büyümesini sürdürüyor. Ana iş kolu olan inşaat tarafında Türkiye’de ve bölge coğrafyada son yıllarda ABD’de projeler üstlenen Zafer Grubu, enerjide 120 MW üretim kapasitesine sahip. Özbekistan başta, Orta Asya ülkelerinde rüzgar ve güneş enerjisi yatırımı için yeni işler değerlendiriliyor.

GİRNE’DE DE TESİS PEŞİNDE

Şirketin son yıllarda atağa kalktığı yeni sektör ise turizm. Antalya’daki Concorde De Luxe Resort’un sahibi olan grup, KKTC Bafra’daki Concorde Luxery Resort Oteli’ni 150 milyon dolarlık bir yatırımla Haziran 2018’de devreye aldı. Henüz yeni bir otel olmasına rağmen ilk tam sezonunda yüzde 100 doluluk oranlarını yakaladı. Otelde Türkiye dışından gelen yabancı turist oranı yüzde 50’leri buldu. Concorde Luxury Resort, 569 oda, 43 villa ile farklı tema ve yaşam alanlarının yanı sıra, Kıbrıs’ın ilk Luxury Villa konseptini sunuyor. KKTC’de yaptıkları yatırımın performansından memnun olduklarını, Kıbrıs’ta yeni yatırım yapmayı düşündüklerini aktaran Zafer Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Necati Yağcı, “Girne tarafında yine turizm odaklı bir otel yapabiliriz, bölgeye bakıyoruz. Ünlü isimlerle çalışmaktan memnun kaldık. Ata Demirer, Cem Yılmaz gösterileriyle farklı bir konsept kattı. Eylül ayında Beyazıt Öztürk, otelimizde sahne alacak” diyor.

İŞLERİ KONSOLİDE EDİYORUZ

Zafer Grubu olarak ana iş kolları, inşaat, turizm ve enerji dışındaki işlerden çıkma stratejilerini sürdürdüklerini aktaran Necati Yağcı, “Sapanca’daki su şişeleme şirketi Durusu şirketinden ve Inter Yatırım’dan çıkmıştık. Yine ana iş kollarımızda olmayan şirketlerimiz var. Bu şirketlerimizden de konjonktüre göre çıkış düşünüyoruz” şeklinde konuşuyor.

KARAYİP’TE GÖRÜŞME YAPIYOR

Kıbrıs’ın yanında Bodrum’da Koyunbaba Koyu’nda 40 milyon dolar maliyetli bir otel yatırımı inşaatının devam ettiğini aktaran Necati Yağcı, son dönemde Karayip Denizi Bölgesi’nde İngiltere kontrolünde bir bölge olan Antigua ve Barbuda’da otel yatırımı için görüşmeler yaptıklarını söylüyor.

Yağcı’nın verdiği bilgiye göre, anlaşma sağlanırsa bu bölgede var olan 400 odalı bir otelin işletmesi 49 yıllığına devralınacak ve yenileme yatırımı yapılacak. Böyle bir yatırımın maliyeti ise 200 milyon dolar civarında olacak. Bu yatırımla ilgili önümüzdeki hafta İngiltere’de görüşmeler yapılacak.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar