Bilgili, ABD’de hız kesmiyor şimdi de rezidans yapacak

Kerim ÜLKER
Kerim ÜLKER Perde Arkası kerim.ulker@dunya.com

Suriye’nin kuzey kesimine düzenlenen Barış Pınarı Harekatı son birkaç yıldır gerilim içinde olan Ankara-Washington arasındaki ilişkilerinde, ipleri koparma noktasına getirdi. Geçtiğimiz hafta mutabakata varan her iki ülke ilişkilerini normale çevirmek için önemli adımlara ihtiyaç duyuluyor. Yaptırımlar, ambargolar ve artırılan gümrük vergilerinin gölgesinde, özel sektörde özellikle sanayi temsilcileri deyim yerindeyse yönetenlerin iki dudağından çıkacak sözlere bakıyor. Bu durumdan pek etkilenmeyenler de var tabii. Eğer ABD’ye yatırım yapıyorsanız, işler o kadar karmaşık olmuyor. Konu bir de gayrimenkul sektörüyse…

Buna en güzel örnek Serdar Bilgili.

ABD’deki en önemli Türk yatırımcı unvanını almaya hazırlanan Beşiktaş’ın eski yöneticilerinden Bilgili Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili, son bir yılda peş peşe yaptığı gayrimenkul yatırımları ve alımlarıyla dikkat çekiyor.

COCA-COLA’NIN BİNASINA 955 MİLYON DOLAR

ABD’nin önde gelen emlak yatırımcılarından Michael Shvo ve Almanya kökenli Deutsce Finance ile iyi bir konsorsiyum oluşturan Serdar Bilgili, New York’taki 5’nci Caddede yer alan Gucci binasının ardından, Manhattan'daki 685 Cadde'de özel bir ofis yapısı satın aldı. Bu yılın şubat ayında Doğuş Grubu’ndan Raleigh Hotel’i 103 milyon dolara bünyesine katmıştı. 3 ortak, ağustos ayında ise Miami’deki Richmond Hotel’i ve South Seas otelini satın aldı. Bilgili ve ortakları bununla da sınırlı kalmadı, son iki haftada iki önemli adım attı. Bilgili ve iki ortağı New York’ta 5’nci Cadde’deki tarihi Coca-Cola binasına 955 milyon dolar ödedi.

2021’DE DEVREYE GİRECEK

Bilgili’nin son durağı ise ülkenin batı yakası oldu. 3 ortak, dünyaca ünlü Beverly Hills’deki 9.200 Wilshire Bulvarı’nda ortak bir projeyi hayata geçirme kararı aldı. Yeni konut projesi 54 rezidanstan oluşuyor.

SHVO’nun internet sitesinde yer alan bilgilere göre 7 katlı olacak ve 2 ticari alanı barındıracak.

Projenin bedeli ise 464 milyon dolar. 2021 yılında tamamlanması beklenen proje için

SHVO Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Michael Shvo, "Beverly Hills'de yaşayanlar ve ziyaretçiler için ikonik bir proje yaratacağız” dedi. Bilgili Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili ise projeyle ilgili olarak "9200 Wilshire, Beverly Hills'in merkezinde özel bir çalışma. Bölgenin potansiyelini canlandıracak” diye konuştu. Türkiye ile ABD arasında yaptırımlar, artırılan vergiler, ambargolar uzun süre konuşulacağa benziyor. Yatırımınızı ABD’ye yapıyorsanız, tadınız diğerlerine göre daha az kaçıyor.

Zira iki haftada Bilgili ve ortaklarının iki operasyon için ayırdıkları bütçe 1.4 milyar doların üzerinde. Yani yaklaşık 8.2 milyar TL. Ve buna yenileri de eklenecek gibi görünüyor.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar