Kerç Boğazı'nda iki gemi alev aldı: 11 kişi öldü

Rusya, Kerç Boğazı'nda iki gemi alev aldı. Rusya, 11 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 14 kişinin kurtarıldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kerç Boğazı'nın Rusya kıyısında 2 gemi yandı. Rusya Federal Deniz ve Nehir Taşımacılığı Rosmorreçflot, olayda hayatı kaybeden 11 kişinin kimliklerinin henüz belli olmadığını duyurdu. Interfax ajansı da patlamanın gemiler arasında yakıt nakli sırasında meydana geldiğini belirtti.

Kerç Boğazı'ndan akşam saatlerinde hareket eden ve Tanzanya bayraklı oldukları belirtilen "Kandiy" ve "Maestro" isimli gemilerde kısa süre sonra patlama ve ardından yangın çıktı. Mürettebat kurtarabilmek için denize atladı. Gemilerde bulunan 31 mürettebattan 16'sının Türk vatandaşı olduğu açıklandı.  Kazazedelere yardım için bölgeye kurtarma gemileri gönderildi.

INTERFAX: GEMİLER ARASINDA YAKIT NAKLİ SIRASINDA PATLAMA MEYDAN GELDİ

Interfaks ajansı, gemilerden birinden diğerine yakıt aktarırken patlama meydana geldiğini yazdı, Ajans, patlamanın "güvenlik prosedürlerinin ihlali" nedeniyle olmuş olmasından şüphelenildiğini aktardı.

ROSMORREÇFLOT: 11 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Rusya Federal Deniz ve Nehir Taşımacılığı Rosmorreçflot, "Bir veya iki gemide yangın çıktı. Gemiler Tanzanya bayrağı taşıyor. Gemilerden birinde 17, diğerinde 14 kişi var. Olayda 11 kişi hayatı kaybetti, 14 kişi kurtarıldı, uyrukları henüz belli değil" ifadeleriyle olay hakkında bilgi paylaştı.

"Kandiy" isimli gemide 17 kişinin bulunduğu; bunlardan 9'unun Türk vatandaşı ve 8'inin Hindistan vatandaşı olduğu, "Maestro" gemisinde ise 7'si Türk ve 7'si Hindistan vatandaşı olmak üzere 14 kişinin bulunduğu ifade edildi. (MOSKOVA/DHA)