Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Son dakika haberi... Kepazelik! Minik kıza sigara içiren kadın çıldırttı!

        Geçen yıl eylül ayında 12 yaşındaki kızına içki içiren kadının görüntüleri uzun süre tartışılmıştı. Akılalmaz olay, eski eşinin kızının telefondaki görüntüleri fark etmesiyle ortaya çıkmıştı. Çılgına dönen babanın şikâyeti üzerine kadın hakkında soruşturma başlatılmıştı. Bu olaydan dokuz ay sonra infial yaratan bir görüntü daha ortaya çıktı.

        Sosyal medyayı ayağa kaldıran görüntüde, annesi mi yoksa yakını mı olduğu henüz bilinmeyen bir kadının, küçük kıza sigara içirmeye çalışması yer alıyor. Kadın, kahkahalarla küçük kıza sigarayı nasıl içmesi gerektiğini anlatıyor. Kadın, küçük kızın rahatsız olmasına ve 'Ben sigara içmem, babam vermiyor' demesine rağmen kepazeliğini sürdürüp, zorla denemelerine devam ediyor. Sosyal medyada büyük tepki çeken görüntüde yer alan minik kızın bir an önce koruma altına alınması istendi. Çılgına çeviren olayla ilgili yetkililer göreve çağrıldı.

        SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

        Tepki çeken görüntüyü sosyal medya hesaplarından paylaşan kadının kimliği tespit edildiği bildirildi. Kadın hakkında savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.

        REKLAM

        BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA GELDİ

        Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu çocuk ve aile ile ilgili sosyal incelemenin yapılmakta olduğunu, inceleme sonrası çocukların ve ailenin uygun sosyal hizmet modellerinden yararlandırılması sağlanacağını ve gerekli tedbirlerin alınacağını bildirdi.

        Açıklama şöyle:

        “Canlı Yayında Kardeşine Zorla Sigara İçirmeye Çalıştı” başlıklı haberlere ve sosyal medya paylaşımlarına ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

        Bakanlık olarak çocuklarımızın üstün yararını gözeterek her türlü kötü alışkanlığa karşı mücadelemizi sürdürmekteyiz.

        Videonun sosyal medyada yer almasının hemen ardından Emniyet Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ilr koordineli şekilde adres tespiti yapılmasını sağladık.

        REKLAM

        İstanbul’da gerçekleştiği tespit edilen olay ile ilgili İstanbul Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından çocuk ve aile ile ilgili sosyal inceleme yapılmakta ve çocuklarımız için rehberlik hizmeti verilmektedir. İnceleme sonrası çocuklarımızın ve ailenin uygun sosyal hizmet modellerinden yararlandırılması sağlanacak ve gerekli tedbirler alınacaktır.

        Söz konusu içeriklere sosyal medyada erişimin engellemesine yönelik çalışmalar da bu konuda yetkili kurum olan Bİlgi Teknolojileri Kurumu (BTK) ile birlikte yürütülmektedir.

        Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın gelişimini olumsuz yönde etkileyecek her türlü davranış ve girişimin karşısındayız.

        Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

        BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA: REHABİLİTE ÇALIŞMALARINA BAŞLANILDI

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı yazılı açıklamada olayla ilgili olarak Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığını bildirdi.

        Açıklamada soruşturma kapsamında mağdurenin anne ve babasının yanında görüntüleri çektiği anlaşılan B.A.'nın ifadesine başvurulduğunu, anne ve babanın akrabaları olan şüpheliden şikayetçi olmamaları nedeniyle 'çocuğun yüksek yararı' gözetilerek mahkemeden koruma kararı talep edildiği vurgulandı.

        Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        Gaziosmanpaşa 2. Çocuk Mahkemesi'nin 07/07/20202 tarihinde verdiği karar ile; mağdur çocuk hakkında bakım tedbiri, anne baba hakkında da çocuğun doğru yetiştirilmesi konusunda danışmanlık tedbiri ve yine çocuğun fiziksel ve ruhsal sağlığının korunması için sağlık tedbirine hükmedilmiştir.

        Uzman görüş ve raporları doğrultusunda mağdur çocukla birebir ilgilenilerek rehabilite edilmesi çalışmalarına başlanılmıştır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ