HABER MERKEZİ

Baygül, bugün saat 15.00’te Keşan Belediyesi Pazaryeri Kompleksi Tiyatro ve Konferans salonunda gerçekleştirilecek olağan gelen kurul toplantısı hakkında şunları söyledi:

“Kent Konseyi Keşan’da görünür ve bilinir duruma geldi.  Kent Konseylerinin amacı; ‘Yaşadığımız kente sahip çıkmak, yerel yönetimlerin karar alma süreçlerine daha fazla kesimin katılımını sağlamak, çalışmalarını denetleyebilmek, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışına katkıda bulunmak ve Keşan’ı dil, din, ırk, sınıf, cinsiyet ayrımı gözetmeden birlikte yönetmek, daha çağdaş, daha katılımcı, daha uygar bir yapı oluşturmak, kentlilik bilincini ve kültürünü geliştirmektir.’ şeklinde tanımlanmaktadır.

Keşan Kent Konseyi Yürütme Kurulu olarak iki yıllık süre içerisinde çok şeyler yaptığımız inancındayız. Tabi ki yapamadıklarımızda olmuştur.  İşte bu yaptıklarımızın ve yapamadıklarımızın hesap günü yarındır. Yani 22 Haziran Perşembe saat 15.00’tir.

Kent Konseyi üyesi olup Keşan’a dair söyleyecek sözü olan; Oda, dernek, sendika, siyasi parti başkan veya kurum temsilcilerinin mutlak surette yarın ki Olağan genel kurula katılmaları gerektiğini düşünüyorum. Kent konseylerinin amaçlarının gerçekleşmesi demokratik katılımların yüksek olmasına bağlıdır.”