Yalova Kent Konseyi 2. dönem seçimli genel kurulu Yalova Belediyesi Meclis Salonunda yapıldı. Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Mutlu ve Yalovaspor Başkanı Hakan Suiçmez'in aday olduğu başkanlık yarışında üyelerden 90 oy alan İsmail Mutlu Yalova Kent Konseyi'nin yeni dönem başkanı seçildi.
Yalova Kent Konseyi Yalova Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi. 2. dönem seçimli genel kurula Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, YTSO Başkanı Tahsin Becan ile Siyasi Parti Başkanları, oda ve STK başkanları ile Kent Konseyi üyeleri katıldı. Genel Kurul öncesinde divan belirlendi. Divan başkanlığına Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, Yazman üyeliklere ise Hasan Soygüzel ve Sinan Çolak seçildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kent Konseyi'nin faaliyet raporu okundu. Ardından Yalova Kent Konseyi Başkanı Şükrü Önder katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı. Önder, "Bu 2. dönem Kent Konseyi Başkanlığım. Öncelikle 2 dönemdir görev yaptığım tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Kent Konseyi gerçek zamanlı bir çalışma isteyen bir sivil toplum örgütüdür. Bizde görev arkadaşlarımızla birlikte bu anlayışla güzel çalışmalar yaptık diye düşünüyorum. Zira güzel tepkiler aldık. Yeni dönemde başkanlık için aday olmadım. daha doğrusu bu görevi artık başkalarının da üstlenmesini, Yalova'da bir takım kişilerin belli görevlere sanki benimmişcesine adapte olmasını önlemek istedim. Zamanı geldiğinde insanlar değişiklik yapılması gerektiğini de bilmeliler. O nedenle böyle bir karar aldım. Yaptığım çalışmalarda gerek çalışma arkadaşlarımızdan gerek halktan gördüğümüz ilgiden son derece memnun oldum. Kent Konseyinin hükmi bir şahsiyeti yok ancak çalışmalarımızla belediyemize destek verdik. Olması gerekenleri açıkladık. Belediye başkanımızda bütün uyarılarımızı meclise havale etmek kaydı ile meclisin onayına sundu. Tüm meclis üyelerimizde teşekkür ediyorum. Zira onlarda aldığımız tüm kararları onaylayarak hayata geçirdiler" dedi.
Önder'in ardından söz alan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise, "Şükrü Önder'in bende ayrı bir yeri vardır. O hem Yalova'nın hem de benim ağabeyimdir. Ben geçen dönem Kent Konseyi Başkanlığı için kendisine ricacı olmuştum. Beni kırmadı. İkimizin yaptığı çalışmalar Türkiye'de ki diğer Kent Konseyleri ve belediyelere de örnek oldu. O nedenle kendisine 2 kez teşekkür ediyorum. Bundan sonra da taşın altından elini çekmeyeceğine, her yardıma ve fikrine ihtiyaç duyduğumuzda yanımızda olacağına inanıyorum. Kent Konseyi ve belediye bir bütündür. Şükrü ağabeye ve konseyin tüm üyelerine de bu ortak çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Yeni seçilen yönetim kurulumuzla da Yalova'yı daha modern ve yaşanası bir yer yapmak adına birlikte çalışmalar ortaya koyacağız" diye konuştu.
Konuşmadan sonra Yalova Kent Konseyi Başkanı Şükrü Önder'e çalışmalarından dolayı bir teşekkür plaketi sunuldu. Plaketi Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman takdim etti. Yalova Kent Konseyi başkanı ise 3 turlu bir seçimle belirlendi. Yönetmelik gereği kapalı oylama gerçekleştirildi. İlk turda istenen 3/2'lik çoğunluğu 2 adayda yakalayamadığından, üye sayısının salt çoğunluğunu gerektiren 2. tura geçildi. Bu turda üyelerin 90'ının oyunu alan İsmail Mutlu yeni dönemde Yalova Kent Konseyi başkanı seçildi. Hakan Suiçmez 22 oy çıkarken 5 oy ise geçersiz sayıldı.
Seçimler sonrasında üyelere yönelik kısa bir konuşma gerçekleştiren Yalova Kent Konseyi Başkanı İsmail Mutlu adaylığı sürecinde de belirttiği gibi Kent Konseyinin bayrağını daha yukarılara taşımak ve Yalova için güzel çalışmalara imza atabilmek için çalışacağını dile getirdi. Mutlu kendisine bu görevi layık gören tüm Kent Konseyi üyelerine ise teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim