Kendinize bir yazarı örnek alın

Kendinize bir yazarı örnek alın

KİTAPLAR RAFLARDA DURMASIN

Kendinize bir yazarı örnek alın

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, raflarda bulunan kitapların okunması ve araştırılması gerektiğini söyledi. Kitapların bilgi hazinesi olduğunu belirten Haktankaçmaz, kendisine ünlü Yazar Cemil Meriç´i örnek aldığını kaydetti.

CEMİL MERİÇ´İ ÖRNEK ALIYORUM

53. Kütüphane Haftası nedeniyle Kırıkkale´de program düzenlendi. İl Halk Kütüphanesi konferans salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, kütüphanenin bilgi, aydınlık, aydınlatan, aklı ve vicdanı büyüten, yeni yaşamlara açılan kapı olduğunu söyledi. Haktankaçmaz, raflarda bulunan kitapların okunması ve araştırılması gerektiğini söyledi. Kitapların bilgi hazinesi olduğunu belirten Haktankaçmaz, kendisine ünlü Yazar Cemil Meriç´i örnek aldığını kaydetti.

KİTAPLAR RAFLARDA DURMASIN

Raflarda bulunan kitapların okunması, araştırılması gerektiğini belirten Haktankaçmaz, olduğu yerde duran kitabın kimseye fayda sağlamayacağını ifade etti. Kitapların bilgi hazinesi olduğunu vurgulayan Haktankaçmaz, ?Uzun yıllardır bende kitap okurum. Kitap okuma alışkanlığımda her zaman kendime Cemil Meriç´i örnek aldım. Çünkü Cemil Meriç, gözündeki görme engeline karşın kitap okuma alışkanlığından hiçbir zaman vazgeçmemiştir. Okuryazar olarak bir yazarı örnek alın ve onun hayatının izinde gidin? dedi.

İNTERNET GENÇLERİN VAKTİNİ ÇALIYOR

Kütüphane Müdiresi Zeliha Atay, ?Her yıl Mart ayının son haftasında kütüphanelerin ve kitapların öneminin anlatılması kütüphaneciliğin kamuoyuna duyurulması amacıyla Kütüphane Haftası kutlanmaktadır. 53. Kütüphane Haftası teması "Yeni Enformasyon Teknolojileri ve Kütüphaneler" belirlenmiştir. İnternet dünyasına erişimin kolaylaşması teknolojik açıdan önemli bir gelişme olarak görülürken diğer bir yandan bu gelişim; bireylerin sosyal hayatlarında geçirmeleri gereken sürenin çok büyük bir çoğunluğunu internette geçirmelerine neden olmaktadır? dedi.

TEKNOLOJİDEN FAYDALANMALIYIZ

Atay, ?Toplumsal bir kurum olan kütüphaneler, doğal olarak içinde bulunduğu toplumdaki teknolojik gelişmelerden etkilenmektedir. Artık bilgi çağına geçtiğimiz bu zamanlarda kütüphane hizmetlerinin teknolojinin gerisinde kalması kabul edilemez. Bu yüzden kütüphane hizmetlerinde yeni enformasyon teknolojilerinden faydalanmak kaçınılmazdır? ifadesinde bulundu.

ÖDÜNÇ KİTAP ALABİLİRSİNİZ

?Kitap/kitap dışı materyalleri kayıt altına alması, gerektiğinde kaydedilen bu bilgileri yeniden çağırması, ödünç verme-iade gibi işlemleri yürütebilmesi için çeşitli alt yapıları kullanması gerekmektedir. Bu altyapılar da yine bahsettiğimiz teknolojiler sayesinde oluşturulmuştur ve aynı zamanda kütüphanecilik hizmetlerinin çok daha hızlı verilmesine imkân sağlamıştır. Kullandığımız otomasyon sistemi sayesinde herhangi bir kütüphaneye üye olduğunuz takdirde Türkiye´deki bütün halk kütüphanelerinden ödünç kitap alabilirsiniz, örneğin Kırıkkale İl Halk Kütüphanesi üyesisiniz, Antalya´ya tatile gittiniz. Antalya´daki Halk Kütüphanelerinden ödünç kitap alabilirsiniz? şeklinde konuştu.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı