Kendi imkanlarımızla gerçekleştireceğiz

Kendi imkanlarımızla gerçekleştireceğiz

17 Ağustos 2017 Perşembe 19:37
Kendi imkanlarımızla  gerçekleştireceğiz
Encümen toplantısının ardından açıklama yapan Başkan Yücel, Alanya'da iptal edilen triathlon organizasyonuna da değindi. Yücel, "Biz federasyon buna destek çıksa da çıkmasa da her zaman birlikte hareket etme taraftarıyız. Bu organizasyonu bir şekilde kendi imkanlarımızla yerel yönetimler olarak devam ettireceğiz" dedi. 
 
Alanya Belediyesi Haftalık Olağan Encümen Toplantısı gerçekleştirildi. Encümen toplantısına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlık etti. Toplantıda açıklamalarda bulunan Başkan Yücel, "Mutat encümen toplantımızı gerçekleştirdik. Birimlere gelen konuları değerlendirdik. İhalelerimiz vardı, bunları gerçekleştirdik. Şimdiden aldığımız kararların bölge halkına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.  
'17 AĞUSTOS'U HİÇ UNUTMADIK'
17 Ağustos 1999'da yaşanan Marmara depremini hiçbir zaman unutmadıklarını belirten Yücel, "Deprem, doğal afetlerde yaşamını yitiren vatandaşlara Allan'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyoruz" diye konuştu. 
'ALANYA BAYRAMA HAZIR'
Yaklaşan Kurban Bayramı'na ilişkin açıklamalarda da bulunan Yücel, "Bölgemiz tatil bölgesi olunca ister istemez ki hem yabancı hem de yerli turiste en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz. Üzerimize düşen sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmek için uğraşıyoruz ve uğraşacağız da. Tatilin 10 güne çıkartılması sürpriz oldu. Biz yerel yönetimler olarak sorumluluğumuz dahilinde bayrama hazırız" ifadelerini kullandı. 
'EN BÜYÜK PAY BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NUN'
Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi'nin son durumuyla ilgili de açıklamalarda bulunan Yücel, "AHEP Üniversitesi ülkemizde vakıf üniversiteleri içinde amacına uygun olarak çalışan 4-5 üniversiteden birisi. Bugüne kadar geldiğimiz nokta sevindirici. Şu anda üniversitenin hiçbir şahsa borcu yok. Hatta kasasında parası bulunan bir durumda. Bu yıl gerek özel gerekse devlet üniversitelerinin kontenjanlarının birçoğu boş kaldı. Bu da belki öğrencilerin telaş sebebi ama biz yine de hedefimizi tam anlamıyla yakalamasak bile yaklaştık. Biz burada en iyi kalitede eğitimi verebilmek, öğretim görevlilerini burada bulundurmak ve üniversiteyi gelecek yıllara şekillendirmek için mücadele ediyoruz. Bunda en büyük pay maddi ve manevi yanımızda olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu. Birinci derecede onu katkıları, ikinci derecede Alanya Kaymakamlığı'nın mütevelli heyeti var. Bu vakfı ayakta tutabilmek i, vakıf doğrultusunda da üniversitemizi ayakta tutabilmek için elimizden geldiği kadar hassasiyetle çalışmalarımız devam ediyor. Bu üniversite bizler burada olduğu sürece en iyi şekilde varlığını sürdürecek" dedi. 
'ORGANİZASYONU DEVAM ETTİRECEĞİZ'
Alanya'da iptal edilen triathlon organizasyonuna da değinen Yücel, "Alanya triathlonu 26 yıldır yapılıyor.  Dünyada triathlon denince Alanya bunun başkenti olarak görülüyor. Bundan 2 yıl önce 'Dünya Kupa'sını gerçekleştirdik. Geçen yıl 'Avrupa Kupası'nı gerçekleştirdik. Bu yıl da hem 'Avrupa Triathlon Şampiyonası'nı hem de 'Paralimpik Dünya Kupası'nı burada yapmayı hedeflemiştik. Fakat Avrupa federasyonuyla bizim kendi Triathlon Federasyonu'muz arasındaki iletişimsizlik ve birbiri arasındaki sorunlardan dolayı Avrupa'da triathlon şampiyonasında Alanya liste dışı bırakıldı. Bu son bir hafta 10 günlük bir gelişme. Biz federasyon buna destek çıksa da çıkmasa da her zaman birlikte hareket etme taraftarıyız. Biz bunu bir şekilde kendi imkanlarımızla yerel yönetimler olarak bu organizasyonu devam ettireceğiz. Bizim bugüne kadar bütün organizasyonları devam ettirmek asıl amacımız. Bunları altına düşürmek değil, daha da fazla da bunu yapabilmek ve ilaveler yaparak sayısını artırmak. Bölgenin kalkınması, ticaretine yön vermesi ve şehirde cazibe merkezi oluşturmanın sosyal hayattan geçtiğine inanarak bu ve bu gibi organizasyonları devam ettireceğiz. Triathlonu da belediyemiz kendi imkanlarımızla gerçekleştirecek ve iyi bir katılım olacağına inanıyorum" diye konuştu. - Mert CANTÜRK 
 
Son Güncelleme: 17.08.2017 20:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81