Kemal Kılıçdaroğlu: Saraydakiler ayrı millet ayrı dünyada yaşıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu: Saraydakiler ayrı millet ayrı dünyada yaşıyor

GERÇEK GÜNDEM- CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplantısı'nda konuştu.

CHP lideri , ekonomiye dair şunları söyledi:

İşsizlik rakamları açıklandı. Geçen yılın Haziran Temmuz Ağustos ayına göre bir yılda 1 milyon 65 bin kişi daha işsiz kaldı. İşsiz kalan ailelere ve kişilere sesleniyorum, sarayda işsiz var mı?

Önümüze seçimler var. Herkesin oturup düşünmesi lazım. Sen bir ailenin bir babanın çocuğunu üniversiteye hangi hayallerle gönderdiğini sen biliyor musun Sayın Erdoğan? Çocuk üniversiteyi bitirdikten sonra o çocukların aylarca yıllarca iş bulamadığını biliyor musun? Sen kalkıp nasıl derdin her üniversiteyi bitiren iş bulacaktır diye bir kaide yoktur diye!

22 milyon 500 bin kişi açlık sınırının altında yaşıyor. Bütün fakirler size söylüyorum onlar köşeyi döndü. Siyasete yırtık ayakkabıyla atılmışlardı şimdi 1100 odalı sarayda yaşıyorlar. Senin pozisyonun yine değişmesi sen hep fakir kaldın. O zaman sandığa gidince demokrasi dersi vereceksin. Fakir fukara için, memleket için yeter diyeceksin."

"Tank palet fabrikasıyla ilgili iki soru sormuştum. Kimse bir şey söylemiyor dut yemiş bülbül gibiler. Bunlara bir türlü cevap vermiyorlar. Sanıyorlar ki cevap olmayınca ben arkasını bırakacağım, asla! Asla bırakmayacağım. 28 Aralık 2018'de fırtına obüslerini üreten bölüm BMC'ye tahsis edildi. Nasıl tahsis edildi, şimdi ne yapıyorlar. Üretim garantisi verildi mi? Kimlere verildi. Askeri fabrika ve tersanelerin TSK'nın faaliyetlerini aksatmamak kaydıyla dışarıdan iş alabilir' ifadesi kaldırıldı. İşletme hakkını BMC firmasına, hayatını sana vakfeden firmanın sahibine sen hangi şartlarda verdin? İhale yaptın mı yapmadın mı? İhale yapmadıysan hangi usule göre verdin. Bu soruların cevabını istiyorum. Bu soruların cevabını alacağım yeni sorular gelecek. tank palet fabrikasının Katar ordusuna peşkeş çekilmesini ben ne kendime ne de partime yediremem. Milliyetçi geçirenler kapak olsun bu."

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu Saray