Özay Şendir

Özay Şendir

ozay.sendir@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

- Siyasi partiler iktidar olma amacıyla kurulur, genel başkanlarına da doğal olarak yürütmenin başına geçecek isim olarak bakılır. CHP şu an Türkiye’yi Kılıçdaroğlu’ndan daha iyi yönetecek bir isim mi arıyor acaba? Eğer öyleyse neden Kılıçdaroğlu genel başkan, eğer öyle değilse Kılıçdaroğlu neden aday değil?

- Diyelim ki CHP “demokrasi cephesi” için ortak aday arıyor. Ekmeleddin İhsanoğlu örneği kimsede heyecan uyandırmayacak ortak aday için yeterince ders olmadı mı? Herkes kendi adayını çıkarır ve Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tura kalırsa en çok oy alan aday zaten muhalefetin doğal ortak adayı haline gelmeyecek mi?

Haberin Devamı

- Adı kulislerde dolaşmaya başlayan Kemal Derviş, CHP’nin adayı olursa, şeker pancarına kota koyan, pancarda taban fiyat uygulamasını kaldıran, bugün ekilmeyen arazilerin Avrupa’daki bir çok ülkeden büyük olmasının sebebi sayılan bir aday için Kılıçdaroğlu, çiftçilerden nasıl oy isteyecek ?

KEMAL BEY, KRAL GİYİNİK OLABİLİR Mİ

- 2014 yılında, sembolik Cumhurbaşkanlığı makamına, o dönem 76 yaşında olan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen’i aday göstermemişti Kılıçdaroğlu. Allah uzun ömür versin, Hoca şimdi 80 yaşında ve yürütmenin başına aday olarak gösterilebilir deniliyor. Seçmenin Ecevit’in son dönem yaşadığı sağlık sorunlarını hatırladığı bir ortamda, 80 yaşında bir aday, yarışa 1-0 yenik başlamak demek değil mi?

- Her seçim öncesi iktidara yürüyoruz deyip her seçim sonrası oylarımızda anlamlı bir artış var demek mi daha asil bir davranış yoksa benimle olmuyor deyip istifa etmek mi?

“SALAKLAR” LİSTESİ

- Adnan Tatar: Bölgesel Amatör Lig’e veda eden Çal Belediyespor’un Başkanı’ydı, takım düşünce istifa etti. Çal Belediye Başkanı tarafından “20 seçime girip kaybeden siyasetçiler bile bırakmıyor, sen mi bırakacaksın?” diye ikna edilmeye çalışıldı.

- Helle Thorning Schmidt: Danimarka’da seçimlerden partisini birinci sırada çıkardı ama hükümet kurma çoğunluğuna ulaşamadığı için genel başkanlıktan istifa etti.

- David Cameron: İngiltere’nin AB üyeliğini savundu, referandumda kıl payı farkla aksi karar çıktı. Hem başbakanlıktan hem de parti genel başkanlığından istifa etti.

Haberin Devamı

- Gabor Vona: Macaristan’da ana muhalefetteki partisini iktidara taşıyamadı, yine “ana muhalefet kaldım” diye görevinden istifa etti.

- Matteo Renzi: Referandum kaybetti, istifa edeceğim dedi ama etmedi, İtalya’daki seçim sonuçlarının ardından tüm sol partilerin başbakan adayı olarak tüm görevlerinden istifa etti.

Onurlu davranışın adının “salaklık” olması ne acı hepimiz adına...

DİNİME KÜFREDEN MÜSLÜMAN OLSA...

Türkiye’ye insan hakları ve demokrasi başlığı altından en ağır eleştirileri yönelten ülkelerden;

- Avusturya’da hükümet, iltica başvurusunda bulunanların cep telefonlarına, kimliklerini el konmasına ve kişi başı da 840 Euro ücret alınmasına karar verdi.

- Fransa’da, 8 yıldır bir Fransızla ile evli olan kadının kazandığı vatandaşlık hakkı, kadın, vatandaşlık töreninde bir erkek yetkiliyle el sıkışmayı reddettiği için mahkemece geri alındı.

- Almanya’da, sosyal bir deney için başlarına Yahudiler gibi kipa takıp Berlin sokaklarına çıkan iki genç birden çok kere saldırıya uğradı. Ülkenin en önemli müzik ödülü olan Echo Müzik Ödülü, Yahudi karşıtı ve cinsiyetçi şarkı sözleriyle tanınan iki kişilik bir gruba verildi. Yahudi karşıtılığı o kadar arttı ki hükümet, Fleis Klein adlı birisini antiseminizm ile mücadele özel yetkilisi olarak atamak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

KEMAL BEY, KRAL GİYİNİK OLABİLİR Mİ

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz (ortada).