“TTK yönetimi, oturduğu lojmanı satın almak isteyenlerin dilekçelerini değerlendirmeli”

Enerji Bir-Sen Şube Başkanı Sedat Güngör, TTK yönetimine seslenerek, “TTK yönetimi, oturduğu lojmanı almak için dilekçe verenlerin taleplerini değerlendirmeye almalı” çağrısında bulundu.

Diğer yandan kiracı olarak lojmanlarda oturmak isteyen kurum çalışanlarını da bu kapsamın dışında tutarak, herkesin beklentisine cevap verilmesi gerektiğini belirten Sedat Güngör

“Son bir iki gündür Zonguldak kamuoyunda konuşulan TTK da lojman satışı ile ilgili sendika olarak duruşumuzu ve görüşümüzü kamuoyu ile paylaşmayı bir vazife bilerek bu açıklamayı yapıyorum. Enerji Bir-Sen olarak yapılacak Çalışmaların iyi niyetle ve çok aceleye getirilmeden yapılmasını, Çalışan arkadaşlarımızın da mağdur edilmeden yapılmasını istiyoruz.Kamu konutlarının satışı ile ilgili çıkarılan Kanun ve Milli Emlak Genel Tebliği'nde her şey çok açık ve net olarak ortaya konmuştur. 

Maliye Bakanlığı ( Milli Emlak Genel Müd.) nın yayınladığı Genel Tebliğ'in (Sıra No :, 385) ikinci bölümünde, Satışa konu edilebilecek Kamu Konutları Madde 4 de şöyle denilmektedir.

Kurumların mülkiyetinde veya tasarrufunda bulunan görev, sıra ve hizmet tahsisli olan Kamu Konutları,  Kurumların Talebi üzerine satışa konu edilebilir.

Öncelikli alım hakkı sahibi olan personelin satın alma talebinin bulunduğu kat mülkiyeti bulunan Kamu Konutları'nın satışına öncelik verir. Devam eden maddelerde de satışın nasıl ve neşekilde, hangi lojmanların satış kapsamı dışında kaldığı da çok açık bir şekilde beyan edilmektedir.

Buradan hareketle, sendika olarak Kamu Konutları'nda oturan kurum çalışanlarının toptan rahatsız edilmeden,

oturduğu lojmanı ivedilikle satın almak

Bugün 

isteyenlerden dilekçe alınması,

İstemeyenler den dea dilekçe istenmemesidir.

Tamamen Yönetim Kurulu'nun uhdesinde olan bir uygulamadan dolayı, çalışanların kafasının karıştırılmaması ve çalışma konsantrasyonunun bozulmaması gerekmektedir.

Emek yoğun çalışılan bir kurumda ekonomik ömrünü tamamlamayan lojmanların çalışanların hizmetinde olmasıda çok doğal bir gereklilik olduğu inancındayım.

Bize göre esas yapılması gereken, lojmanlardan önce, kurumların elindeki atıl ve kullanılmayan arsa ve binalarının satışı,

Kamudaki makam ve diğer araç saltanatına son verilmesidir.

Sendika olarak durduğumuz yer, illerde valiler hariç, hiç bir kurumun makam aracı kullanmamasıdır.

Tasarruf devletin bütün birimlerinde sonuç alıcı bir şekilde ve kararlılıkla yapılmalı,

İsraftan kaçınılmalıdır.

Bize göre TTK yönetimi,

oturduğu lojmanı almak için dilekçe verenlerin taleplerini değerlendirmeye almalı,

Diğer yandan kiracı olarak lojmanlarda oturmak isteyen kurum çalışanlarını da bu kapsamın dışında tutarak, herkesin beklentisine cevap vererek, kurum çalışanlarının takdirini kazanmaktır” dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi