Akgün, ‘Düzenlemeyi Türkiye Odalar Birliği mi yapar yoksa Ekonomi bakanlığımı. Kendi ilinde ilçesinde vergi rekortmeni sıralamasında ilk 30 içinde olanlara TTSO’nun meclisi için kontenjan ayrılmalı. İhracaat yapıp vergi verenler hem onure edilir hem de zaman, zaman çirkin bir hale sokulan seçim kavgasına da girmemiş olurlar’ dedi
 
Özbakır’a Ziyaret
 
Her yönüyle Trabzon platformu Başkanı Köksal Öztürk ile birlikte İstanbul Of Derneği Başkanı  Mustafa Saral AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Zorguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır’ı ziyaret ettiler. Trabzon Araklılı olan Özbakır, Öztürk ve Saral’ın ziyaretinden mutluluk duyduğunu söyledi.
 
İstanbul Semalarında Olacak
 
Türk yıldızlarının komutanı Trabzon Tonyalı Yusuf Kurt, sezon gösterilerine başlıyor. İstanbul’da 12 Mayıs tarihinde Hava Harp okulunda gösteri yapacak olan Kurt ve ekibi aynı zamanda bir şenliğe imza atacaklar. Etkinliğe her yönüyle Trabzon platformu da destek veriyor.
 
Özdemir’in Baba Acısı
 
Türkiye Partisi Trabzon eski İl Başkanı ve işadamı Engin Özdemir babasını kaybetti. Hacı Hüsnü Kaptan Özdemir 92 yaşında dün Ahi Evren Hastanesinde aniden rahatsızlanarak hayata veda etti. Cenazesi bugün Beşikdüzü Oğuz Mahallesinde Öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından aile mezarlığına defnedilecektir.
 
Dağ Fare Doğurdu
 
Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin bölünmesi ile yeni bir üniversite kurulmasına değinen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, dağın fare doğurduğunu söyledi.  Trabzon’un ikinci üniversite ihtiyacı yıllardır iktidar tarafından malzeme olarak kullanılmıştır diyen CHP İl Başkanı Güzide Uzun,  “Bugün itibari ile Karadeniz Teknik Üniversitesi bünyesinde bulunan fakültelerin ve meslek yüksekokullarının birleştirilerek. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin bölünmesi ile yeni bir üniversite yaratılmıştır. Bu bağlamda dağın fare doğurduğunu bir kez daha iktidar kanıtlamış oldu. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
 
Demeli Annesini Kaybetti
 
Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon eski Başkanı Muammer Demeli’nin annesi Leyla Demeli hakkın rahmetine kavuştu. Merhume Demeli’nin cenazesi bugün merkez Aktoprak Köyü Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek. Merhumeye Allah’tan rahmet akrabalarına sabır ve başsağlığı dileriz.
 
Abanoz’un Mutlu Günü
 
Trabzon Belediyesi Eski Başkan Yardımcılarından ve halen Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kamu İç Denetçisi Osman Abanoz oğlunu evlendiriyor. Sosyal Güvenlik Kurumunda çalışan oğlu Eczacı Murat Emre Abznoz ile Öğretmen Fevzi Çakmak’ın öğretmen olan kızı Hüdanur Çakmak’ın nikahı bu akşam 19.00’da Zorlu Grand otelde gerçekleştirilecek. Baba Osman Abanoz, tüm dostlarını düğüne davet etti.
 
CHP’den İyi Parti’ye Ziyaret
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ilk olarak gündeme getirdiği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan-Bahçeli görüşmesinden sonra seçim tarihinin 24 Haziran açıklamasının ardından partilerin çalışmaları başladı.  CHP İl Başkanı Güzide Uzun, İYİ Parti İl Başkanı Hasan Saka’yı makamında ziyaret etti.  Bu ziyarette 24 Haziran’da yapılacak ‘erken seçim’ de gündeme gelirken seçim sandıklarının kollanması ve birlikte hareket edilmesi yönünde karar alındığı ifade edildi.
 
Bayburt’a Tek Vekil
 
Anayasa'da değişiklik yapılmasına dair kanun ile 550 olan milletvekili sayısının 600’e çıkarılmasına ilişkin, Yüksek Seçim Kurulu tarafından da 2017 nüfus bilgilerine göre açıklanması beklenen illerin çıkaracağı milletvekili sayılarına bakıldığında Bayburt’tan tek vekil çıkıyor. TÜİK tarafından açıklanan 31 Aralık 2017 tarihli nüfus bilgilerinin esas alınacağı nüfus sayımı sonuçlarına göre, Bayburt’un çıkaracağı milletvekili sayısı 2’den 1’e düşmüş oldu.
Editör: TE Bilisim