Kelkit'in ilk pestil -köme fabrikası törenle hizmete girdi

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde kurulan ilk pestil-köme fabrikası düzenlenen törenle hizmete girdi.

Kelkit'in ilk pestil -köme fabrikası törenle hizmete girdi
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde kurulan ilk pestil-köme fabrikası düzenlenen törenle hizmete girdi.

Cumhuriyet Mahallesi Ali Metin Tokdemir Caddesinde yer alan TSE'li Kelkit Çayı Pestil-Köme fabrikası açılış törenine İlçe Kaymakamı Naif Yavuz, Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Kazım Ejder, emekli Müftü Mustafa Zengin, İş Bankası Müdürü Mehmet Erdoğan, işletme sahipleri Aykan ve Gökmen Turhan kardeşler ve birçok davetli katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Naif Yavuz, Aykan ve Gökmen Turhan kardeşlere Kelkit'e kazandırdıkları bu önemli tesis için teşekkür ederek kendilerine ve Kelkit'e hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ise ilçe genelinde yaşayan insanların ana geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğuna vurgu yaparak, “Tarımın sanayi ile entegrasyonunun sağlandığı ürünler arasında pestil ve köme de gelmektedir. Bu tesisimizin ilçemizin tanıtımında turizm ve ekonomik katkı sağlayacağını düşünüyorum. Büyük bir emek ve özveri ile ürettiğiniz, tamamen doğal ve katkı maddesi içermeyen bu ürünlerin Türkiye’de bir marka haline gelmesini ve bu yöreye hizmet getirmesini temenni ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

İşletme sahiplerinden Aykan ve Gökmen Turhan kardeşler ise aile şirketi yöntemiyle, kendi imkanlarıyla pazarlama yaptıklarını belirterek, “Türkiye geleninde ve Bölgemizde birçok ilde bayilikler verdik. Küçükte olsa Kelkit’te bir istihdam sağladığımız için çok mutluyuz” diye konuştu.

Turhan kardeşlerin kurduğu Kelkit'in ilk pestil fabrikası Kelkit Çayı Pestil, Köme Cumhuriyet Mah. Ali Metin Tokdemir Sok.No:9’da. Telefon: 0 456 317 19 19 Cep: 0 537 880 89 42 - 0 536 668 47 89

Haberin Kaynağı: Sinan Demir - www.haberkelkit.com

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2015, 16:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER