Cerablus'tan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. ÖSO, Türkiye sınırına üç kilometre mesafedeki Keklice köyünü IŞİD'den aldı ve terör örgütünün bayrağının yerine kendi bayrağını dikti.

Keklice'den sonra operasyona devam eden Türkiye destekli muhalifler Tel Şair, Elvaniye ve Göğüncük köylerinin denetimini sağladı. Terör örgütü IŞİD'in Türkiye sınırıyla doğrudan temas kurduğu son nokta olan Cerablus'a doğru ilerleyen birlikler, 46 militanı öldürdü.

20 tankın sınırı geçtiği harekatta birlikler sınırdan 70 kilometre içeriye doğru ilerleyecek. ÖSO'nun 5 bin kişilik kuvvetle katıldığı operasyonun detayları...

ürkiye'nin gece sabaha karşı başlattığı Suriye harekatında sıcak dakikalar yaşanıyor. Tank birliklerinin öğleye doğru Suriye topraklarına girmesiyle birlikte, Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı 5 bin kişilik güçler Cerablus'a ilerlemeye başladı.

20 tankın ilerleyerek önünü açtığı ÖSO kuvvetleri, ilk olarak sınıra üç kilometre mesafedeki Keklice köyünü IŞİD'den aldı. ÖSO güçleri, Keklice'deki IŞİD bayrağının yerine kendi bayrağını dikti.

Keklice'den sonra Tel Şair köyü de birkaç saat içinde ÖSO'nun denetimine geçti. Doğan Haber Ajansı, ÖSO güçlerinin Tel Şair'in hemen ardından Elvaniye ve Güğüncük köylerini de IŞİD'den temizlediğini bildiriyor. Ajansa göre, terör örgütü IŞİD mensubu 46 militan operasyonda öldürüldü.

GÖRÜNTÜLERİ SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTILAR

Keklice köyüne giren Özgür Suriye Ordusu askerleri, kontrolünü sağladıkları Keklice köyünden çektikleri görüntüleri sosyal medyadan yayınladı. Görüntülerde, Özgür Suriye Ordusu askerlerinin bulunduğu bölgede bir de tank görülüyor.

ÖSO, ele geçirdiği köylerden doğu yönündeki ilçe merkezine ilerleyebilmek için çevre güvenliği oluşturuyor. Cerablus’un batı ve kuzeyinde ÖSO ile IŞİD militanları arasında yer yer çatışmalar yaşanıyor.

Sınırı geçen tanklar Cerablus’a ulaşan IŞİD’in ikmal yollarını kesti. Bab Bölgesi’nden destek için yola çıkan bazı IŞİD araçları da Türk F-16 ve koalisyon ülkelerinin savaş uçakları tarafından hedef alınarak vuruldu. Türk savaş uçakları IŞİD’e ait bomba yüklü üç aracı da imha etti.

Operasyona ÖSO bünyesindeki Sultan Murat Tugayı, Sukur El Ceber, Şam Cephesi ve Feylek El Şam örgütü mensupları katılıyor.

ÖSO güçlerinin zırhlı birlikler eşliğinde Cerablus merkezine doğru hareket etmesi bekleniyor