Anadolu Aslanlar İş Adamı Derneği genel merkezi, Trabzon Vakfıkebir'de "KEBİR" markasını yerinde ziyaret etti.



ASKON heyeti Trabzon’da yapılan toplantının ardından Türkiye’nin tereyağı lideri bölgemizin en önemli markalarından Kebir firmasını ziyaret etti.

ASKON Genel Başkanvekili Muhammet Ali Öz, ASKON Teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısı Gökhan Yavuzer ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet ASKON Genel Merkez yöneticisi olan Kebir Genel Müdürü Yılmaz Karadeniz’den bilgi aldı. 

KARADENİZ, ‘VAKFIKEBİR, TEREYAĞININ MEMLEKETİDİR'

Ziyarette konuşan Kebir Genel Müdürü Yılmaz Karadeniz, Vakfıkebir’in tereyağının memleketi olduğunu söyleyerek, ''Vakfıkebir tereyağının memleketidir. Osmanlı sofrasında tereyağ girmiş oldu. Vakfıkebir tereyağı Osmanlı sofralarında yerini almıştır. Bu bölgenin bitki örtüsünden suyundan havasından tat ve aramasını alıyor. Özelliği bu bölgeye has olduğundan dolayı pazarlaması da çok eski. Türkiye’ye buradan pazarlanmıştır. Pazarlamayı Vakfıkebir insanı rahatlıkla pazarlamıştır. Trabzon’daki fındık diyebiliriz yüzde 25’i üretiyor ama yüzde 75’ini dışarıda üretilmesine rağmen Trabzon iş admalarının pazarlamasıyla ün salmıştır’’ dedi.

KARADENİZ, ‘ÜRETİM KAPASİTEMİZİ TÜRKİYE ÇABINA GÖRE YÜKSELTTİK'

Milli ve yerel marka Kebir’i Türkiye’de daha geniş kitlelere ulaştırmak için yeni bir proje hazırladıklarını anlatan Karadeniz, ‘’Trabzon’daki fabrikalarımızın üretim kapasitesini arttıracağımıza yeni bir proje çıkarttık. Pazarlama ağını Türkiye çapına gitmek ve bayi ağını geliştirmek için proje geliştirdik. Bu şekilde 2007 yılında projesini yaptıktan sonra yeni düzenlemelerle hazırladık. Biz 6 ortağız. İş kollarımız fakrlı alanlarımız var. Petrol, toptan ve dağıtım merkezlerimiz ile plastik üretim merkezimiz vardır. Türkiye çapında bayilerimizi oluşturduk. Üretimde pozisyonları belirledik’’ ifadelerini kullandı.

ALİ ÖZ, ‘’YERLİ VE MİLLİ DEĞERLERİ KORUMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ''

ASKON Genel başkanvekili Muhammed Ali Öz ise yerli ve milli değerleri korumak için çalıştıklarını söyleyerek, ''Trabzon’da olmamız lazım diyoruz. Anadolu'daki şubelerimizin dertlerini dinlemez lazım diyerekten her ay bir şubemizde özellikle Andolu’da ekonomik programlarımızı yapıp hem bu yereldeki ciddi kamu kurum kuruluşları ile birlikte bugün olduğu gibi ekonomik programı sunup hem Türkiye hemde yereldeki ekonomimizi konuşuyoruz. Daha sonraki noktalarda bazı zamanlarda o bölgeden ülke gündemine oturacak yapacak programlarımız da oluyor. Bunları yapmaya çalışıyoruz. Bunları yaparken bizim bir çıkışımız var. ASKON’un altında haklı zenginlik yazar. Akla para gelmemesi lazım. Tabiki müslüman iş adamının zengi olması lazım istihdam sağlaması lazım. Biz bunları yaparken yasal mevzuatımıza uygun iş yapalım. Sadece yasal yeter mi yetmez. Yaşanılan toplumda örf ve adetlerimize bu işler uymamız lazım. Bizim müslümanlığımıza yakışması lazım. Biz buradan gelen bir sivil toplum kuruşuyuz. Her zaman yerli ve milli değerleri korumak için mücadele ediyoruz’’ dedi.

ÖZ, ‘’MARGARİN ÇIKARDILAR, DAMARLARIMIZI TIKADILAR'

Osmanlı zamanından beri tereyağının önemine değinen Öz, ‘’Yılmaz bey bizim uzun zamandan beri üyemiz. ASKON’a değerli katkılar sağlayan burada istihdam sağlayan yerli ve milli üretime önem veren bir firmaya geldik. Osmanlı zamanından bu yana gelen bir gelenek görenek. Dış güçler margarin çıkardılar, damarlarımızı tıkadılar. Ancak şimdi burada öze dönüş var. Böyle olunca biz üyelerimizin ihtiyacını dinleyerek onların işleriyle alakalı konularda neler yapabiliriz konusunda istişareler yapacağız’’ dedi.

KEBİR’E TAM NOT

Kebir’i gezen ASKON heyeti ve Öz, tam not verdiğini açıklayarak ''Burada önemli bir tesise geldik. Peynir altı suların ticarete kazandırılması düzgün olsa başkalarının ön yargısı ve hareketleriyle bu davadan vazgeçilmez olduğunu ASKON camiası olarak firmanın yanında olduğunu belirtmek isterim. Hükümete hem destek hem ekonomik olarak çözüm üretmek için çalışmaya devam ediyoruz. Bu işletmeler ayakta kalacak bu markalara büyüyecek’’ ifadelerini kullandı.