Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

22 Eylül 2019 | Pazar

Kazanmayı bilmek

Geçen yıldan 10 farklı oyuncu ile başlayan Fenerbahçe, daha 2 dakika içinde bilinçli 2 pozisyon buldu. Bunların ikisi de de sağ kanattan geldi. Sonra yavaşladı takım. Geriye ve yan paslar sıkıntı verdi. Direkt pas veren, adam geçen olmadı. Böyle olunca da Fenerbahçe rakibi eksiltemedi.
Maç başından itibaren ağır gözüken Adil Rami ve Zanka'nın arkasına atılan ilk topta da Orgill'in ayağından golü yediler.
Maç önü A SPOR'daki yayınında "Duran toptan ilk yarıda Fenerbahçe golü bulacak" diye yorum yapmıştım. Sarı-lacivertliler 20. dakikada kornerden Zanka ile buldular da.

Gol moral oldu. O moral de 2'li verkaç girişimlerini arttırdı.
Vedat-Kruse verkaçında iki kez gol kaçtı. Yine de kötü oyunda olumlu oynayan Gustavo idi.
Tolga ise etkisiz bir görüntü sergiledi. Ki bu görüntüsüyle bile 2 gol kaydedebilirdi.
Kruse, gol adına azıcık heyecanlandıran her pozisyonun baş aktörüydü. Garry Rodrigues sakatlanınca Emre Belözoğlu ile değişti.
Jailson-Rami değişikliği ile başladı 2. yarı.
Tolga Ciğerci sola, Max Kruse hücum arkasına, Emre Belözoğlu da ön liberoya yerleşti.
50-55 arası hızlandı Fenerbahçe bir hayli hızlandı. Önce Tolga Ciğerci sonra Kruse savunma arkası atılan pasları kaçırdı.
Tamamen Ankaragücü yarı alanına yığılan oyunda gol pozisyonunu gole dönüştürme yüzdesi son 2 haftada düşen Fenermahçe güzel bir gol buldu.
Fenerbahçe'de Emre savunma arkasına mükemmel bir pasattı.
Kruse klas şekilde Vedat'ı topla buluşturdu. O da meşin yuvarlağı boş ağlara yolladı.

Ardından Ankaragücü peşpeşe tehlikeler buldu. Orgill'in pozisyonunda Ozan kritik bir müdahale yaptı. Ardından Canteros'un vuruşunu Altay çıkardı. Sedat ise az farkla dışarı vurdu.
Tolgay, Deniz'in yerine girince F.Bahçe sahada 6 ön libero ile son 10 dakikayı oynuyordu. Ama sonunda kazanmayı biliyordu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor