04 Mayıs 2024 Cumartesi

KAZANDIRAN YATIRIM OFİSİ MEGA 2018 YILINI DEĞERLENDİRDİ

KAZANDIRAN YATIRIM OFİSİ MEGA 2018 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Isparta

“Davanızı takip eden Avukatınız varsa, Hastalandığınızda gittiğiniz Aile Hekiminiz varsa yatırımlarınızı yönlendirecek bir Gayrimenkul danışmanınızda olmalı ”

Gayrimenkul danışmanı evinizin satış değerini belirler, sizin için profesyonel bir ilan hazırlar ve portföyünde evinize uygun olan müşterilerle sizi buluşturur. Ayrıca potansiyel müşterilerin randevularını düzenleme ve ev gezdirme gibi işleriyle uğraşır. Diğer yandan ev satın almak istiyorsanız sokak sokak ev aramaktan sizi kurtararak, beklentilerinize uygun evi kolayca bulmanızı sağlar.

Kısacası gayrimenkul danışmanıyla çalışmak her zaman kazandırır.

Evini satmak isteyenlerin en büyük beklentilerinden biri de evinin en kısa süre içerisinde satılması… Gayrimenkul danışmanı, evinizin mümkün olduğunca çabuk satılabilmesi için mücadele edecektir. Ancak ülkede yaşanan ekonomik ve politik dengeler, sektördeki sıkıntılar gibi birçok etken konut satışlarını etkiler. Bu sebeple evinizin doğru fiyata ve doğru kişiye satılmasını istiyorsanız zaman konusunda sabırlı olmanız gerekiyor.

Söz konusu bilgisayar ya da cep telefonu olduğunda farklı e-ticaret sitelerinden indirimleri takip ederek, yarı fiyatına ürün almanız mümkün. Ancak gayrimenkul sektörünün dinamikleri farklı…

Yaşayacağınız evi satın alırken, fiyatının yarıya inmesini beklemeniz hayalden öteye geçmez. Her satışta “son fiyat” geçerli olsa da gayrimenkul de bu satış fiyatının yarısı olmuyor maalesef. Diğer yandan beğendiğiniz evi bir sene sonra yarı fiyatına satın alabileceğinizi düşünüyorsanız da yanılıyorsunuz. Aksine o bölgede yeni yatırımlar varsa konutun fiyatı düşmez, artar.

 

Tüik verilerini incelediğimizde 2018 yılında toplam Isparta merkez de 6378 adet konut satılmış 2017 yılına göre %3 lük bir artış görülmektedir (2017 yılı konut satışı 6188 ) satışı yapılan konutların %50,77 si 3238 adeti ilk satış, %49,23 ü ikinci satış olarak toplam 3140 adetlik satış görülmektedir.

Satış toplamlarına bakıldığında 2015 yılı 5005 adet, 2016 yılı 5329 adet, 2017 yılı 6188 adet, 2018 yılı 6378 adet konut satışı gerçekleştirilmiştir.

2017 yılı ipotekli konut satış oranı toplam satış adetine göre %22,04 ile 1364 adet, 2018 yılı ipotekli konut satışı %14,25 ile 909 adet olarak gerçekleşmiştir.

Yapılan değerlendirmeler de Isparta da konut alan kişilerin banka kredisinden daha fazla nakit olarak satınalma yaptıkları görülmektedir.

Gayrimenkul sektörüne yapılan yatırımlar her zaman yatırımcısının yüzünü güldürmüştür. Faizlerin düşmesi ile birlikte konut fiyatlarında artışlar beklenmektedir. Bu nedenle konut alacaklar için Şimdi tam zamanı, kredi kullanacaklar bile zamanla kredi oranlarını yapılandırabilme imkanı bulmakta ama konutta yükselen fiyatların yapılandırma imkanı maalesef yok

Mega Gayrimenkul olarak satışını yaptığımız bazı projelerde hemen teslim ve bankalar ile yapmış olduğumuz anlaşmalar ile kredi oranları 24 aya %0, 36 aya %0,38, 48 aya %0,70, 60 aya %0,90 olarak kredi kullanacak müşterilerimize sunmaktayız.

Yine bazı projelerimizde elden sıfır faiz ile 24 aya kadar bankasız kefilsiz elden taksit imkanları sunmaktayız.

1+1, 2+1, 3+1, 4+1, Her bölgede, her bütçeye uygun, fiyat garantili satışlarımız ile her zaman alıcıların yanında olan gayrimenkul yatırım ofisimize kahve içmeye bekliyoruz

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR