Haberler

11 Kişiye Mezar Olan Otobüsün Sürücüsüne 13 Yıl Hapis

Güncelleme:

Eskişehir'de, tur otobüsünün ağaca çarpması sonucu 11 kişinin ölümüne, 44 kişinin yaralanmasına neden olduğu iddia edilen otobüs sürücüsü tutuklu yargılandığı davada, 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Eskişehir'de, kullandığı tur otobüsünün ağaca çarpması sonucu 11 kişinin ölümüne, 44 kişinin yaralanmasına neden olmakla suçlanan otobüs sürücüsü Muhsin Özer,13 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

TUR OTOBÜSÜ 11 KİŞİYE MEZAR OLMUŞTU

Kaza, geçen 20 Ocak'ta Eskişehir- Bozüyük karayolunun 3'üncü kilometresinde meydana geldi. Ankara'dan Bursa Uludağ'a geziye gidenleri taşıyan 'Kartallar Gezi Eş Dost Turizm Acentesi'ne ait 06 FL 644 plakalı otobüs, Eskişehir kent merkezini geçtikten hemen sonra yol kenarındaki ağaca çarptı. Kazada, otobüste bulunan 11 kişi öldü, 44 kişi yaralandı. Kazadan hafif yaralı kurtulan ve polis tarafından gözaltına alınan otobüs sürücüsü Muhsin Özer, sevk edildiği adliyede tutuklanarak Eskişehir H Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

'VİCDANIM RAHAT DEĞİL'

Olayla ilgili 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın bugün görülen son duruşmasında, tutuklu otobüs sürücüsü Muhsin Özer, kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ile avukatları hazır bulundu. Son sözleri sorulan sanık Muhsin Özer, "Vicdanım rahat değil. Kazaya teknik arıza neden oldu" dedi.

Mahkeme heyeti, savcının 22,5 yıl hapsini istediği sanık Muhsin Özer'i, 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak' suçundan 13 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (8)

Adınızı Yazın:

Bilerek yapmamıştır elbette, cezalar hak edene olmalı adamın geçmişine göre (kaza alkol kullanımı ceza puanı vs) ceza verilmeli iyi hal olmalı. . Can yanıyor ocaklara ateş düşüyor ama takdiri ilahi de var. Bu adam da uykusuz yola çıkmadıysa alkolü yoksa cezası fazla olmamalı. . Farklı cezalar olabilir. Hapis; üzerine kilit vurulacaklara olmalı. .

18
1
yanıtYanıtla
atsız:

Alkollü değilse kural , hlali yapmamışsa, uyku problemi yoksa ve bu şartlar altında kaza olmuşsa teknik hata boyutu araştırılmalı. Taksirli bir suç mu araştırmak gerEk bence. İlla ki araştırmışlardır.

14
0
yanıtYanıtla
YSNOKR:

kim ister kaza yapıp insanların canına sebeb olmayı salak salak yorum yapmayın. . . şöförde ölebilirdi. . keşke olmasaymış ama takdiri ilahi. .

8
2
yanıtYanıtla
Evo20:

Sonuçta oda otobüsün içinde iyice araştırılması lazım dediği gibi teknik arızadan mı değil mi? 13Yıl az bi ceza değil ömür dediğin zaten kaç yıl.

8
0
yanıtYanıtla
bina:

11 kişi de az değil kafanı . . .

yanıt1
yanıt0
Adınızı Yazın:

ŞÖFÖRÜN BU KAZADAKİ KUSURU NE KADAR ÖNEMLİ OLAN MESELE BU. YANİ KAZA SIRASINDA TELEFONLA MI KONUŞUYORDU MESELA BAŞKA BİŞEY Mİ YAPIYORDU. YOKSA Bİ ANLIK GÖZ KARARMASI SAĞLIK PROBLEMİMİ OLDU. BENCE EĞER İHMAL SÖZKONUSU DEĞİLSE 13 YIL FAZLA. NE İŞ KAZALARI OLUYOR İNSANLAR ÖLÜYOR SONUÇ BASİT Bİ TAZMİNAT VS. . CEZALARDA DENGE OLMALI

3
0
yanıtYanıtla
tırcı osman:

otobüslerde yardımcı pilot ve otomatik pilot zorunluluğu gerilmeli abi, muavin ve hosteslere bedava ehliyet verilmeli abey

0
1
yanıtYanıtla
XGİRL:

talihsizlik olmuş Allah kurtarsın

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title