‘KAYYUM MANİSA’DA İNFİAL YARATTI’

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.08.2016 - 10:04, Güncelleme: 22.08.2016 - 10:04
 

‘KAYYUM MANİSA’DA İNFİAL YARATTI’

Turgutlu’nun köklü ve önemli markaları arasında yer alan Lidya Konservecilik’e geçtiğimiz günlerde kayyum atanmasının ardından, kayyumun aldığı kararla çiftçilerin alacakları ile ilgili Manisa’da büyük bir infial oluştuğunu belirten CHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, çok sayıda çiftçinin mağdur olduğunu dile getirdi.
Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nin köklü ve önemli markaları arasında yer alan Lidya Konservecilik’e geçtiğimiz günlerde kayyum atandı. Başta çiftçiler olmak üzere düzenli ödemeleri yapamaz duruma gelen Turgutlu’da ki Lidya Konserve hakkında TBMM’de açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, kayyumun aldığı kararla çiftçilerin alacakları ile ilgili Manisa’da büyük bir infial oluştuğunu vurguladı. Bu konuyu TBMM’de dile getiren CHP’li Özel alacakları ödenmeyen mağdur çiftçilerin, mağduriyetinin giderilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.   MANİSA’DA BÜYÜK BİR İNFİAL VAR Konuyla ilgili yaptığı konuşmada Özgür Özel şunları söyledi: ‘15 Temmuz darbe girişiminden sonra OHAL kapsamında yayınlanan kanun hükmünde kararnamelerle Türkiye'de pek çok şirkete el konuldu, kayyum atandı. Bu kararların, bu FETÖ terör örgütünün ekonomik gücünü ortadan kaldırmak için olumlu kararlar olduğu konusunda kamuoyunda da bir yaklaşım var ancak bunu yaparken çok dikkatli davranmak gerekiyor iki yönden: Bir; Atanan kayyumlara çok dikkat etmek gerekiyor ve bu kayyumların o şirketin işlevini nasıl sürdürdüğüne de dikkat etmek gerekiyor. Örneğin, Manisa Turgutlu'da Lidya Konserveciliğe el konuldu. Lidya Konserveciliğin kayyumu, şirketin bankalara olan borçlarını ödeyeceğini ama vatandaşa olan borçlarını ödeyemeyeceğini söylüyor. Bu aşamada Manisa'nın Selendi, Gördes, Demirci, Turgutlu, Ahmetli başta olmak üzere, tüm ilçelerinden almış oldukları tarım ürünlerinin, salatalığın, domatesin, biberin paralarını çiftçiye ödemiyorlar. Çiftçi, bu örgütün, bu darbe girişiminin mağduru olduğu hâlde şu an cezasını çekiyor. Kayyumun öncelikle bireysel çiftçinin alacaklarını ödemesi gerekiyor. Bu konuda Manisa'da, ilçelerimizde büyük bir infial var.’   ‘HÜKÜMETİ DUYARLI DAVRANMAYA DAVET EDİYORUZ’ Bir diğer hususun da yine Manisa'da çiftçinin üzümle ilgili sıkıntısı olduğunu vurgulayan Özel; “Üzüm, bizim temel geçim kaynağımız. Hatalı tarım politikaları, dış politikadaki Suriye pazarını kapatan gelişmeler, Rus uçağının düşürülmesiyle Rus pazarı, kalıntı kriziyle Avrupa Birliğinde yaşananlarla geçen sene 6 Bin, 6 Bin 500 lira olan üzümün tonu bugün 2 Bin 500 liradan alıcı buluyor. Rus pazarının, Suriye pazarının, Avrupa Birliği pazarının yaşadığı ciddi sıkıntılarla bugün gelinen noktada geçen sene tonu 6 Bin liraya satılan üzüm, 2 Bin 500–3 Bin liraya alıcı bulamıyor. Bankaların faiz kıskacındaki üzüm üreticileri de çok ciddi sıkıntılar çekiyorlar. Genel Kurul vasıtasıyla, Hükümetin bu konuda dikkatini çekmek istiyoruz. Çok ciddi tedbirler alınmazsa, hem üzüm üreticimiz hem de kayyuma mal veren çiftçilerimizin mağduriyeti Manisa'da gerçekten köylülerimizi, çiftçilerimizi mahvediyor. Bu konuda Hükümeti duyarlı davranmaya davet ediyoruz.’ diye konuştu.  
Turgutlu’nun köklü ve önemli markaları arasında yer alan Lidya Konservecilik’e geçtiğimiz günlerde kayyum atanmasının ardından, kayyumun aldığı kararla çiftçilerin alacakları ile ilgili Manisa’da büyük bir infial oluştuğunu belirten CHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, çok sayıda çiftçinin mağdur olduğunu dile getirdi.
Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nin köklü ve önemli markaları arasında yer alan Lidya Konservecilik’e geçtiğimiz günlerde kayyum atandı. Başta çiftçiler olmak üzere düzenli ödemeleri yapamaz duruma gelen Turgutlu’da ki Lidya Konserve hakkında TBMM’de açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, kayyumun aldığı kararla çiftçilerin alacakları ile ilgili Manisa’da büyük bir infial oluştuğunu vurguladı. Bu konuyu TBMM’de dile getiren CHP’li Özel alacakları ödenmeyen mağdur çiftçilerin, mağduriyetinin giderilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.
 
MANİSA’DA BÜYÜK BİR İNFİAL VAR
Konuyla ilgili yaptığı konuşmada Özgür Özel şunları söyledi: ‘15 Temmuz darbe girişiminden sonra OHAL kapsamında yayınlanan kanun hükmünde kararnamelerle Türkiye'de pek çok şirkete el konuldu, kayyum atandı. Bu kararların, bu FETÖ terör örgütünün ekonomik gücünü ortadan kaldırmak için olumlu kararlar olduğu konusunda kamuoyunda da bir yaklaşım var ancak bunu yaparken çok dikkatli davranmak gerekiyor iki yönden: Bir; Atanan kayyumlara çok dikkat etmek gerekiyor ve bu kayyumların o şirketin işlevini nasıl sürdürdüğüne de dikkat etmek gerekiyor. Örneğin, Manisa Turgutlu'da Lidya Konserveciliğe el konuldu. Lidya Konserveciliğin kayyumu, şirketin bankalara olan borçlarını ödeyeceğini ama vatandaşa olan borçlarını ödeyemeyeceğini söylüyor. Bu aşamada Manisa'nın Selendi, Gördes, Demirci, Turgutlu, Ahmetli başta olmak üzere, tüm ilçelerinden almış oldukları tarım ürünlerinin, salatalığın, domatesin, biberin paralarını çiftçiye ödemiyorlar. Çiftçi, bu örgütün, bu darbe girişiminin mağduru olduğu hâlde şu an cezasını çekiyor. Kayyumun öncelikle bireysel çiftçinin alacaklarını ödemesi gerekiyor. Bu konuda Manisa'da, ilçelerimizde büyük bir infial var.’
 
‘HÜKÜMETİ DUYARLI DAVRANMAYA DAVET EDİYORUZ’
Bir diğer hususun da yine Manisa'da çiftçinin üzümle ilgili sıkıntısı olduğunu vurgulayan Özel; “Üzüm, bizim temel geçim kaynağımız. Hatalı tarım politikaları, dış politikadaki Suriye pazarını kapatan gelişmeler, Rus uçağının düşürülmesiyle Rus pazarı, kalıntı kriziyle Avrupa Birliğinde yaşananlarla geçen sene 6 Bin, 6 Bin 500 lira olan üzümün tonu bugün 2 Bin 500 liradan alıcı buluyor. Rus pazarının, Suriye pazarının, Avrupa Birliği pazarının yaşadığı ciddi sıkıntılarla bugün gelinen noktada geçen sene tonu 6 Bin liraya satılan üzüm, 2 Bin 500–3 Bin liraya alıcı bulamıyor. Bankaların faiz kıskacındaki üzüm üreticileri de çok ciddi sıkıntılar çekiyorlar. Genel Kurul vasıtasıyla, Hükümetin bu konuda dikkatini çekmek istiyoruz. Çok ciddi tedbirler alınmazsa, hem üzüm üreticimiz hem de kayyuma mal veren çiftçilerimizin mağduriyeti Manisa'da gerçekten köylülerimizi, çiftçilerimizi mahvediyor. Bu konuda Hükümeti duyarlı davranmaya davet ediyoruz.’ diye konuştu.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.