Gündem

Kayyım atanan Van Büyükşehir Belediyesi'nden 'Atatürk portresi' açıklaması

İçişleri Bakanlığı tarafından Van, Diyarbakır ve Mardin belediyelerine kayyım atandı

19 Ağustos 2019 15:31

İçişleri Bakanlığı'nın talimatı ile bu sabah Van, Diyarbakır ve Mardin belediyelerine kayyım atandı. Van Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesabından,  kayyım olarak atanan Mehmet Emin Bilmez'in Atatürk portresini makam odasından kaldırdığı iddialarına ilişkin açıklama yayımlandı. Açıklamada, "Cumhuriyetimizin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün küçük portresi yerine Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in talimatıyla büyük portresi asıldı" denildi. 

TIKLAYIN: HDP'li belediyelere yine kayyım!


Kayyım atanan Van Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Van Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “İçişleri Bakanlığı’nca görevlendirme yapılan Van Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’in atanmasının ardından bazı basın yayın organları ve sosyal medyada çıkan ‘Atatürk portresi indirildi’ iddiaları tamamen asılsız olup aksine cumhuriyetimizin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün küçük portresi yerine Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in talimatıyla büyük portresi asıldı.

Ayrıca HDP’li yönetim tarafından yerinden indirilen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın portresi de tekrar yerine asılmıştır”

TIKLAYIN: İçişleri Bakanlığı: Diyarbakır, Mardin ve Van Belediye Başkanları görevden alındı

TIKLAYIN - HDP açıklamasının tam metni

TIKLAYIN - Görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Mızraklı: Gasp edilen halk iradesidir

TIKLAYIN - Van Büyükşehir Belediyesi'ne kayyım atanan Bilmez: Şeffaf bir yönetim sergileyeceğiz

TIKLAYIN - İmamoğlu: Milletin iradesini yok saymak kabul edilemez

TIKLAYIN: Yerine kayyım atanan Ahmet Türk: Halkın iradesini tanımıyorlar buna da 'demokrasi' diyorlar


Belediye tarafından yapılan ikinci paylaşımda ise kayyım Bilmez’in masa başında Atatürk ve Erdoğan portresi ile çekilmiş bir fotoğrafına yer verildi.