Vakfıkebir'de, 2018- 2019 eğitim- öğretim dönemi tamamlanırken, 4484 öğrenci karnelerini alarak yaz tatiline başladı. Öğrencilerin karne heyecanına ortak olan Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy ve Şube Müdürü Osman İskender, Fevziye İlk-Ortaokulunda karne dağıtım törenine katıldılar.




Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy ile birlikte Fevziye İlk-Ortaokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, burada öğrencilerin karne heyecanına ortak oldular. Karne töreninde Okul Müdürü Rahmi Durmuş ve Müdür Yardımcısı Selçuk Kahyaoğlu da hazır bulundu.
“ÖĞRENMEYİ KENDİNİZE BİR YAŞAM BİÇİMİ HALİNE GETİRİN”
İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, öğrencilere güzel bir yaz tatili geçirmeleri temennisinde bulunarak, “2018-2019 yılı eğitim öğretim yılının sonuna geldik. Burada 1 yılın emeği karnelerinizi alacaksınız. Karne demek, emek demektir. Öğrenmeyi kendinize bir yaşam biçimi haline getirin. Öğrenmek sadece okula ait değil, yaşam boyu sürecek bir olgu. Bilmediğiniz şeyleri sormaktan soruşturmaktan asla çekinmeyelim, öğrenmeye çalışalım. Kendimizi başkasıyla kıyaslama yapmayalım. Çünkü her bireyin kendine özgü değerleri var, kendilerine göre yetenekleri var. Bu yeteneklerimizi geliştirelim. Bu yaz tatilinde birer hobi edinelim kendimize. Bu müzik dalında, spor dalında olur, kendimizi geliştirelim. İleriye dönük hayatımıza farklılıklar katacaktır. İnşallah yaz tatilinizde bol bol kitap okuyarak, yine kalemi elinizden bırakmayacak şekilde tatilinizi güzel bir şekilde değerlendirin. Bu vesile ile Başta milli eğitim camiasına, velilerimize, öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum.”
“HEDEFİMİZ ÇOCUKLARIMIZI GELECEĞE ÇOK GÜZEL BİR ŞEKİLDE HAZIRLAMAK”
İlçe Kaymakamımı Mesut Yakuta, Vakfıkebir ilçesinde 4 bin 484 öğrencinin yaz tatiline başladığını belirterek sözlerine şöyle devam etti. “Vakfıkebir ilçesi olarak yaklaşık 4 bin 484 öğrenci ve 5 yüz civarında eğitim çalışanımızla birlikte kazasız belasız bir eğitim öğretim dönemini daha tamamlamış olduk. Son yıllarda İlçemizde eğitim öğretimde ciddi bir ilerleme başarı elde etme durumu söz konusu. Bu kapsamda emeği geçen, gayreti geçen bütün eğitim camiasının neferlerini, hizmetlisinden müdürüne kadar, okul aile birliğinden, öğrenci velilerinden, servis şoförlerine kadar hepsini tebrik ediyorum, hepsine teşekkür ediyorum. Amacımız ve hedefimiz Vakfıkebir’li çocuklarımızı geleceğe çok güzel bir şekilde hazırlamak, onların hayatlarında başarılı, kaliteli bir eğitim almalarını sağlamak. Vatana ve millete hayırlı bir evlat olarak hayırlı bir birey olarak yetişip, vatana millete katkı sunmalarını sağlamak. Bunun için gayret sarf ediyoruz. Dolayısı ile böyle eğitim öğretim dönemlerinde çocuklarımızı motive etmek açısından çocuklarımızın karne törenlerine katılıyoruz. Onların gönüllerini hoş etmeye çalışıyoruz. Bugünde inşallah böyle tarihi bir okulumuzda, böyle güzide öğrencilerimizle, çok kıymetli velilerimizle birlikte, bu töreni icra etmeye çalıştık” dedi.