son haberler

Kaymakam Tarih Verdi

Yayınlanma Tarihi: 20 Ekim 2017 okunma

Kaymakam Tarih Verdi
Gündem
0

Ünye Kaymakamlığında OSB toplantısı yapıldı. Kaymakam Ümit Hüseyin Güney Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda yapılan açıklamada gelinen son nokta değerlendirildi.

Mahkeme sürecinin devam ettiğini belirten Kaymakam Güney, “bizler de OSB yapacağımız bölgedeki kamulaştıracağımız 17 parsel ile ilgili yaklaşık 500 ayrı kişiye tebligat kanunu hükümleri içerisinde onlara bildirdik ve onları uzlaşmaya davet ettik. Davet ettiğimizde bizim belirlediğimiz bedeller 30-35 ve 40 bin lira şeklinde dönüm başına bedellerdi. Bu bedelle uzlaşmak için gelen hissedar olmadı ve bunun üzerene mahkeme safhasına geçtik. Temmuz sonu itibariyle davalarımızı açtık. Tabi davaların hızlı bir şekilde yürümesi için kamulaştırma davalarında yapılması gereken iki tane önemli konu var. Birincisi kamulaştırma haritalarının doğru belirlenmesi daha da önemlisi hissedarları hem uzlaşmaya davet ederken hem de kamulaştırma sürecinde doğru adresleri ve bu süreci bildirmeniz. Bu süreci bizler hassas bir şekilde çalıştık. Şimdi aynı şey dava açıldıktan sonra da geçerli. Dava açıldığında tebligatlar gidecek gördükten sonra duruşmanın bilirkişi ve keşif süreci olacak” dedi.

Kaymakam Güney bir çok hissedarın yurt dışında yaşadığını ifade ederek bu konuyu Adalet Bakanlığı üzerinden konsolosluk marifetiyle tebligatın yapıldığını söyledi.

İlk Duruşma Aralık’ta

Kaymakam Güney mahkeme süreci ile ilgili de bilgi verirken “ilk mahkeme Aralık ayının ilk haftasında, sonra Ocak Ayının ilk haftasında ve tebligatların geri dönüşünde asgari 3,5 aylık süre var” dedi.

Kaymakam Tarih Verdi

Kaymakam Güney sürecin devamında ilişkin yaptığı açıklamada ise “bizler olağan, öngördüğümüz şekilde yargılama safhası devam eder de sonuçlanırsa adli tatil girmeden kamulaştırmayı bitirmiş oluruz. Ancak yargı süresi uzasa bile en kötü ihtimalle önümüzdeki yıl bu zamanlarda kamulaştırma sürecini geçmiş olacağımızı değerlendiriyoruz” diye konuştu.
Ünye, Fatsa ve Ordu’dan Önde

Fatsa ve Ordu’nun ikinci OSB’leri için ödenek çıkarılması ve hissedarların bir kısmı ile anlaşılması da Kaymakam Güney’e sorulurken “Fatsa 900 dönüm üzerine yapacağı OSB için 400 dönümlük bölümde kamulaştırma yapıyor. Onlarda da mahkeme süreci olacak. Dolayısıyla Ünye’de süreç Ordu ve Fatsa’dan daha hızlı ilerliyor” dedi.

Ünye Kaymakamlığında düzenlenen toplantıya, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor, OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük ve OSB İl Müdürü Olgun Topkaya katıldı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.