::
16 Nisan 2024 Salı

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KAYMAKAM OTCU'DAN MUHTARLARA HALKLA İÇİÇE OLUN MESAJI

Tarsus'ta Muhtarlar toplantısı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu başkanlığında toplandı
KAYMAKAM OTCU'DAN MUHTARLARA HALKLA İÇİÇE OLUN MESAJI
Haber Giriş:
14 Kasım 2019 Perşembe 09:41

Tarsus’ta  Muhtarlar toplantısı  Kaymakamı Kadir Sertel Otcu başkanlığında toplandı.

Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıya Kaymakam Kadir Sertel Otcu’nun yanısıra Emniyet Müdürü  Ercan Elbir, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Boyacıoğlu, Kaymakamlık yazı işleri müdüresi  Hasibe Çetinay,   Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Ahmet Sarman, Tarsus Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Murat Tarsuslu, İş Kur müdürü Kürşat Dal,  Nüfus Müdüresi Aynur Taşyürek, Sosyal Hizmetler Müdürü Hüseyin Çelik,  SGK Müdürü  Süleyman Metin,  Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Sadık Emre Direk,  Tarsus-Çamlıyayla Muhtarlar Derneği başkanı Mustafa Naci Güllü ile mahalle muhtarları katıldı.

Kaymakam Otcu, Tarsus’ta göreve başlayalı 2 ayı geçtiğini belirterek bu süre içinde öncelikle Halk Günleri toplantılarını başlatıp 4. Halk günü toplantısını yaptığını ve vatandaşın sıkıntısını  bizzat dinlediğini söyledi.

Ayrıca Cuma buluşmaları adı altında mahalle gezileri yaptıklarını belirten Kaymakam Otcu sözlerine şöyle devam etti:

 “Cuma günleri öğleden önce 2, öğleden sonra 2 mahalle olmak üzere  mahalleleri gezip bu mahallelerdeki şehit ve gazi yakınlarını, engelli vatandaşları, muhtarlıkları ziyaret ediyoruz. Bugüne kadar 10’un üzerinde mahalle gezdim. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Hiç aranıp sorulmayan yaşlı ve  sokağa çıkamayacak durumda olanların da hal hatırını sorup sorunlarını bizzat yerinde dinliyoruz. Değerli muhtarlarımız da mahallelerinde devleti yanında görmek ve hissetmek isteyenlerin ziyaretlerine gitsinler. Şehit ve gazi ailelerini ziyaret etsinler, yaşlı, engelli  ve yardıma muhtaç durumda olanlarla sürekli irtibat halinde olsunlar. Biz halk günlerini başattık. Biri geliyor sorununu çözüyoruz. Ama adam bir hafta sonra tekrar gelmiş, bunun nedeni devletin ilgisini şefkatini yanında görünce o vatandaşlar mutlu oluyor. Moral buluyor, onun için tekrar geliyor.

Mahalle muhtarları da sosyal dokunuşlar yapmalı. Birine yardım yapamasanız bile onun sorununu dinlemeniz, bizlere bildirmeniz bile hem bizim için hem de vatandaş için önemli. Sizden medet umanları sevindirin, bir çiçek, bir kolonya bile alıp gitseniz o insanların sevgisini kazanırsınız. Mahallelerdeki metruk binaları ve başıboş duran araçları mutlaka bize bildirin. Biz gereğini yapalım. Tarsus’ta bazı sorunları erken çözebilmek için bazı komisyonlar kuruyoruz Turizm Koordinasyon Kurulu, Engelli Koordinasyon kurulu, Bağımlılıkla mücadele kurulu gibi..

10 Aralık  İnsan Hakları günü öncesi  bir toplantı yaptık. İnsan hakları kurulu, insanlara en saygılı kurul. Bu önemli günde  örnek çalışan kişi yada kuruluşları ödüllendirelim Amaç iyiliği ve sevgiyi çoğaltmak. muhtarlar olarak sizlerde vatandaşın elini tutun, toplumsal olayları önlemek için herkes duyarlı olmalı. birde  yardıma muhtaç durumda olanları tesbit edelim. Onlara yardımcı olmak için bir İyilik Hareketi başlattık. bu iyilik hareketine herkes destek olmalı yardım etmeli”

EMNİYET MÜDÜRÜNÜN KONUŞMASI

Daha sonra Emniyet Müdürü Ercan Elbir söz aldı. Elbir, göreve başlayalı kısa bir süre olmasına rağmen  mahalleleri gezerek kahvehanelerde halk toplantıları yaptığını ve sorunları tespit ettiğini söyledi.

DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMİ

Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Emre Sadık Direk de Hastane ve sağlık çalışmaları ile ilgili bilgi vererek “Yeni Devlet Hastanesi 600 yataklı olup, önümüzdeki yılın son aylarında hizmete girecek. O zaman Tarsus’ta sağlıkta hiçbir sıkıntı kalmayacak” diye konuştu. Muhtarların  sağlık konularındaki sorularını da cevaplayan  Başhekim Direk “Devlet Hastanelerimizde mevcut kadrolarımızla vatandaşa en iyi sağlık hizmetini vermeye çalışıyoruz. Ancak  özellikle acil servise gelenlerin biraz sabırlı olmaları gerekiyor” diye konuştu.

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde muhtarlar mahallelerinde  yaşadıkları sıkıntıları anlatıp ilgili kişi ve kurumlardan destek istediler.

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google