Büyük Torbalı

Kaymakam: Kapı kapı gezin!

Bu yıl ilk muhtarlar toplantısında konuşan Kaymakam Kadir Sertel Otcu, muhtarlara hitaben “Sorunlarınızı tek tek dinliyoruz ama bazı mağdurların sorunlarını iletmiyorsunuz, iletmelisiniz. Gerekirse kapı kapı gezmelisiniz” uyarısında bulundu.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Kaymakam: Kapı kapı gezin!
309 Görüntüleme
12 Ocak 2018 - 14:06
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

2017 yılının son muhtarlar toplantısında İZSU ve muhtarların yaşadığı alt yapı gerginliğinin ardından 2018 yılının ilk muhtarlar toplantısı, Belediye Kültür Merkezi’nde yapıldı. Dün saat 10.00’da Kaymakam Otcu’nun başkanlığında gerçekleşen toplantıya İlçe Jandarma Komutan Vekili Recep Üncü, Askerlik Şube Başkanı Metin Fıstık, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Oğuz Kesen, Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Buluş ve daire amirleri katıldı. Kaymakam Otcu’nun açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, genel güvenlik ve asayişle ilgili güvenlik birimlerinin değerlendirilmeleriyle devam etti. Bu kapsamda son dönemde uyuşturucu kullanma yaşının 11’lerde seyrettiği ilçede güvenlik güçlerinin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü hatırlatıldı.
UYUŞTURUCUNUN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ
Polis ve jandarma bölgesinde gerçekleşen başarılı operasyonlara da değinen Kaymakam Otcu, muhtarların bu konuda rol alması gerektiğini belirtti. Muhtarlara hitaben polis ve jandarma ile birlikte işbirliği içerisinde hareket edilmesinin yasal zorunluluk olduğunu dile getiren Kaymakam Otcu, uyuşturucuyla mücadele kapsamında WhatsApp ihbar hattının kısa süre içerisinde hayata geçirileceğini yineledi. Uyuşturucunun kökünün kazılması çerçevesinde devletin tavrının net olduğunu katılımcılara aktaran Kaymakam Otcu, Torbalı’da da hayata geçirilecek projelerle çocukları ve gençleri hedef alan uyuşturucu illetinin kökünün kazınacağının hedeflendiğini bildirdi. Bağımlılıkla mücadele kapsamında sebeplerin ortadan kaldırılmadığı müddetçe sonuçların değişmeyeceğini ifade eden Kaymakam Otcu, Torbalı’da yaşayan her bireyin bunda sorumlu olduğunu söyledi. Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen mültecilere yeni kimlik numaralarının verilmesi çalışmalarının sürdüğünü belirten Kaymakam Otcu, polis ve jandarmanın mahalle muhtarları ile ortak bir çalışma başlattığını duyurdu.
MUHTARLARA ÇAĞRI
Ortak çalışma çerçevesinde mahalle muhtarları, sorumlu olduğu mahallelerde kayıt dışı Suriyeli mülteci arayışına geçmesine rağmen depo olarak kullanılan binalarda, dükkânlarda ve tarlalarda kurulan derme çatlı çadırlarda hayatlarını idame ettiren mültecilerin sayısının bir hayli fazla olduğun altını çizen Kaymakam Otcu, “Bunların çoğu geziyor. Sabit olarak bir yerde de durmuyorlar. Bir ay bir tarla da çalışıyor sonra başka bir noktaya geçiyor. Çalışmalarını tamamladıktan sonra komşu ilmelere dahi gittikleri oluyor. Dolayısıyla bunları tespit etmek zor oluyor. Tespit edilmesi durumunda bile sağlık, eğitim ve belediyenin ilgi alanlarına girdikleri için geniş çaplı bir çalışma başlatılması gerekiyor. Suriyeli sığınmacılarla alakalı kamu kurumlarına bir ikazda bulundum. Bu özellikleri üzerlerinde barındıran ve tespit edilen Suriyeli mültecilerin yer bildirimlerini ve sayılarını fazla vakit kaybetmeden polis ve jandarma ekiplerimize bildirilmesi gerekiyor. Güvenlik güçleri de anında müdahale ederek, gereğini zaten yapıyor. Demem o ki, bu görev siz değerli muhtarlarımıza da düşüyor. Bu konuda lütfen hassas davranın” ifadeleriyle açıklamasını noktaladı. İhtiyaç sahibi vatandaşların tespiti ve ihtiyaçlarının ivedi giderilmesi hususuyla devam eden toplantı, dilek, temenni ve önerilerle sona erdi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web