Tire’de 2020 yılının ilk muhtarlar toplantısı bugün gerçekleştirildi. Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu’nun konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya tüm merkez ve kırsal mahalle muhtarları katıldı. Kaymakam Çobanoğlu’nun başkanlık yaptığı toplantıda ilçedeki kurum müdür ve amirleri de hazır bulundu. Çobanoğlu, toplantıya Elazığ depreminde hayatını kaybeden vatandaşları anarak başladı. Deprem bölgesine yapılacak olan yardımlarla ilgili bilgiler aktaran Çobanoğlu, toplantının büyük kısmını ise uyuşturucu maddeyle mücadeleye ayırdı.

ORMAN ARAZİLERİNİN AÇILMASI

Yaklaşık 1 saat süren toplantıda ilk olarak kırsal mahallelerde bulunan orman arazilerinin durumu konuşuldu. Orman arazilerinde bulunan çam ağaçlarının sökülerek yerine incir, ceviz ve kestane ağaçları dikildiği yönünde tespitler olduğunu söyleyen Çobanoğlu, özellikle kırsal mahalle muhtarlarının bu konuda daha duyarlı olmasını, bu gibi durumlara göz yumulmamasını istedi.

HAZİNE ARAZİSİNE HİNT KENEVİRİ EKİMİ

Tire’de bazı hazine arazilerinde yasadışı hint keneviri üretimi yapıldığını söyleyen Çobanoğlu, uyuşturucu madde üretimine hiçbir koşulda müsaade edilmeyeceğinin altını çizdi. Bu konuda muhtarlara da büyük görevler düştüğünü hatırlatan Çobanoğlu, tüm mahalle muhtarlarını uyuşturucu madde ile etkin bir şekilde mücadele etmeye davet etti.

METRUK BİNALAR YIKILACAK

Metruk binaların uyuşturucu kullanımı başta olmak üzere birçok olumsuz davranışa elverişli olduğunu hatırlatan Çobanoğlu, uyuşturucu maddeyle mücadele kapsamında bu binaların tespit edilip, yıkımına başlandığını söyledi. İlçede güvenliksiz bir tane bile metruk bina görmek istemediğini söyleyen Çobanoğlu konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü;

“Metruk binalarla ilgili olarak Tire’de göreve geldiğimiz günden bu yana belediyemizle bir çalışma grubu kurduk. Metruk binaların tespitleri yapıldı. İlçe merkezindeki bazı metruk binaları yıktık. Bazı binalarda da çeşitli tedbirler aldık. Belirli plan dahilinde metruk binaları yıkmaya devam edeceğiz”

YARDIM TIRLARI PERŞEMBE GÜNÜ YOLA ÇIKACAK

Kaymakam Çobanoğlu, Tire Belediyesi ile işbirliği içinde Elazığ depremi için bir yardım kampanyası düzenlediğini söyledi. Kampanyanın duyurusuyla ilgili mahalle muhtarlarının desteğini isteyen Çobanoğlu;

“Elazığ ve Malatya illerimizde yıkıma neden olan depremle ilgili Tire Belediyesi ile ortaklaşa bir kampanya başlattık. Bu kampanya çok uzun süreli değil. İzmir Valiliği Perşembe Günü yardım tırlarını yola çıkarmayı planlıyor. Perşembe gününe kadar bizlerin bu yardımları toplayıp tırlara yetiştirmemiz gerekiyor. Bununla birlikte Müftülüğümüzün koordinesinde İdlib’e yardım kampanyası başlatılmıştı. Tirelilerin bu yardım kampanyalarına tam destek vereceğinden şüphem yoktur” dedi.

Editör: Haber Merkezi