Kaymakam Çaykara´dan Anneye Son Görev

Kaymakam Çaykara´dan Anneye Son Görev

1 Mart 2020 tarihinde aramızdan ayrılan İlçemiz Koldere Mahallesinden, Manisa İli Şehzadeler ilçesi Kaymakamı hemşehrimiz Cemal Hüsnü Çaykara´nın annesi Neriman Çaykara gözyaşları ve dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı

1 Mart 2020 tarihinde aramızdan ayrılan İlçemiz Koldere Mahallesinden, Manisa İli Şehzadeler ilçesi Kaymakamı hemşehrimiz Cemal Hüsnü Çaykara´nın annesi Neriman Çaykara gözyaşları ve dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı./resimler/2020-3/2/2127206944517.jpgTAZİYE EVİNE ZİYARETÇİ AKINI

Cenaze Merasimi öncesinde İlçemiz Koldere Mahallesinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Taziye Çadırı kuruldu. Binlerce Çaykara´lı Kaymakamlarını ziyaret ederek bu acılı günlerinde hemşerimizi yalnız bırakmadılar. Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem gün boyunca Meslektaşını yalnız bırakmazken Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok da günün büyük bir bölümünü Taziye Çadırında geçirdi./resimler/2020-3/2/2128117258040.jpgCENAZE NAMAZINA YOĞUN KATILIM

2 Mart 2020 Pazartesi Günü öğle namazına müteakip İlçemiz Hurmalık Camiinde kılınan cenaze namazına müteakip kılınan cenaze namazı yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Merhum Neriman Çaykara´nın Cenaze Namazına İçişleri Bakan Yardımcısı Prof.Dr.Sabri Ergil, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Kurum ve Daire Amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı./resimler/2020-3/2/2128404602354.jpgMerhum Neriman Çaykara Kılınan Cenaze Namazının ardından gözyaşları ve dualar eşliğinde İlçemiz Koldere Mahallesinde bulunan aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlandı.

Çaykara Gündem Ailesi olarak Merhum Neriman Çaykara Annemize Allah´tan Rahmet başta  Kaymakamımız olmak üzere tüm aile efratına ve Çaykara Halkına baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz./resimler/2020-3/2/2128575540193.jpgKAYMAKAM ÇAYKARA´YI TANIYALIM

Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü ÇAYKARA, 03 Mayıs 1964 tarihinde Sakarya ili Kocaali ilçesi Demiraçma Köyü´nde doğdu. Aslen Trabzon ili Çaykara İlçesi Koldere Köylü olan Cemal Hüsnü ÇAYKARA babasının tayini nedeniyle 1965 yılından itibaren Ankara iline yerleşerek tahsilini burada yaptı.

İlk ve orta tahsilini Keçiören´de, Lise tahsilini de Sıhhiye´de yaptıktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazandı. 1986 yılında A.Ü.SBF Kamu Yönetimi bölümünü bitirdi. 1988 yılında İçişleri Bakanlığı´nın açtığı kaymakam adaylığı sınavını kazanarak Kahramanmaraş Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevine başladı.

Kaymakam Adaylığı Göksun ve Pozantı Kaymakam Vekilliği yaptı. 1989 - 1990 Yılları arasında 1 yıl İngiltere´de mesleki bilgi, görgü ve dil stajı gördü. 1991 yılında Kaymakamlık kursu sonucu kur´a çekerek asil kaymakam olarak göreve başladı.

1991 Yılı Ağustos ayında yeni kurulan Konya ili Tuzlukçu İlçesi kurucu kaymakamı olarak atandı. İlçede yapılan hizmetler arasında; Tuzlukçu Süt Birliği kurarak süt üreticilerinin ürünlerinin değerlendirilmesi için devletin öncü rolü yerine getirilip, üreticiler bir araya geldikten sonra yönetim kendilerine bırakılarak gözetici konumuna geçilerek köylerdeki süt üreticilerine özel işletme kazandırılması, ilçenin idari teşkilatlandırılarak tamamlanması yer almaktadır.

1993 Yılı Eylül Ayında Çınar Kaymakamlığı´na atanarak hizmete başladı. Çınar ilçesinde Yatılı Bölge İlköğretim Okulu´nun bitirilerek hizmete açılması, okulların birçoğunun kapalı olduğu dönemde 30´un üzerinde köy okulu öğretmeninin güvenliği sağlanarak köy muhtar ve ihtiyar heyetinin aralarında olduğu gönüllü korucuların yazılı güvenlik taahhüt ve zimmeti ile okulların açılması, Çınar´ın Sesi adıyla aylık gazete çıkarılarak birlik ve beraberliğin sağlanması, ilçenin tanıtımnın gerçekleştirilmesi gibi hizmetler yapılmıştır.

1995 Yılı Eylül Ayında Oğuzeli Kaymakamlığı´nda göreve başlayan Kaymakam Cemal Hüsnü ÇAYKARA, görev yaptığı 4 yıllık dönemde; Türk kültüründe önemli yeri olan meşhur Ezo Gelin´in mezarının Suriye´den nakledilip memleketi Oğuzeli´ne gömülmesi ve Barak Kültürü Müzesi´nin açılmasında etkin olmuştur.

1999 Yılı Ekim Ayında Eynesil Kaymakamı olarak göreve başlamıştır. Karadeniz sahil ilçelerinden olan ve ekonomik imkânları son derece sınırlı olan Eynesil İlçesinde birçok faaliyette çalışma yürüten Kaymakam Cemal Hüsnü Kansız´ın yaptığı çalışmaların arasında; Dizgine Turizm Projesi´nin hazırlanarak Özel İdare Yatırım Programı´na alınması, Balıkçılar Kooperatifi kurulması teşvik edilerek balıkçıların desteklenmesi, fındık ve çay üreticilerinin bir araya getirilip desteklenmesi, Ahududu Projesi´nin hazırlanıp vatandaş işbirliği ile uygulamaya konulması ve üretime geçilmesi, kivi üretiminin teşvik edilmesi, seracılık projesinin uygulanması ile Alternatif Turizm Projesi´nin hazırlanması yer almaktadır.

2003 yılında Karabük Vali Yardımcılığı´na atanan Cemal Hüsnü ÇAYKARA, Eskipazar ve Ovacık Kaymakam Vekilliklerinde görevlendirilmiştir. 2003 yılı Ekim ayına kadar 1 yılı aşkın bir süre Eskipazar ve Ovacık Kaymakamlığı yapan Cemal Hüsnü ÇAYKARA bu süre içinde Eskipazar Hadrianopolis Kültür Festivali ile Ovacık Boduroğlu şenliğini gerçekleştirmiş, Hadrianopolis antik şehri kazı çalışmalarının başlaması ve kültür değerlerinin tahribatının önlenerek gün yüzüne çıkarılmasına önayak olmuştur. Karabük ili için alternatif turizm master planı yapan Kaymakam Cemal Hüsnü ÇAYKARA, Safranbolu Merkezli Turizmi ilçeler ve çevre illerle beraber bölge olarak planlanıp beraber gelişimini sağlanmasına ve bunun Karabük´ün geleceğinde önemli olduğuna inanarak bu konuda katkılar yapmıştır.

2006 yılı 31 Ekim 2006 günü başlayıan Batman ilindeki sel felaketi nedeniyle yürütülen çalışmalara yardımcı olmak için gönüllü olarak görev yapmak üzere, Bakanlık onayı ile görevlendirilmiş Koordinatör Vali Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 

2008 yılında ise Diyarbakır Kayapınar ilçesine Kurucu Kaymakam olarak atanmıştır. Kayapınar ilçesinde gerçekleştirilen projeler arasında öne çıkan Kar Taneleri projesi, ilköğretim çağındaki öğrenciler arasında kitap okuma bilincini geliştirmek, internetten kaynaklanan zararlı içerikler yerine öğrencilerin kitaplarla olan ilişkilerini geliştirmek, Yenişehir Çocuk Yuvası´nda yaşayan çocuklara katkı sağlamak amacıyla Ekim 2009 Haziran 2010 tarihleri arasında gerçekleşmiştir.
2013-2018 yılları arasında devam eden Çekmeköy Kaymakamlığı sırasında 2008 yılında ilçe olan Çekmeköy´ü aile sıcaklığı içinde, asker sivil kişi ve kuruluşlarla, STK larla istanbul´un Yükselen Yıldızı Marka Kent yapma konusunda gayret gösterdi. İlçenin örgütlenmesinin tamamlanması ve kurumların toparlanabilmesi için Hükümet Konağı yapılması başta olmak üzere, eğitim, sağlık ve diğer altyapı yatırımları ile ilgilenip katkı yaptı. 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında ilçede bulunan 4 askeri birlik ve halk ile bütünleşmede sonraki bir aylık demokrasi nöbetlerinde öncü rol oynayarak darbenin ilçeye en az zararla sonlandırılması konusunda önderlik yaptı.

Vatandaşların devletin şefkatli ve gülen yüzünü hissetmeleri için haftalık düzenli ev ziyaretleri ile, yetim ve öksüzler, yaşlılar, hastalar, engelliler, gaziler ve şehit yakınları başta olmak üzere özellikle ihtiyaç sahipleri vatandaşları evlerinde ilgili amirler ile ziyaret ederek dertlerine ortak olmayı önemli bir görev olarak gerçekleştirmeye gayret gösterdi. Bağımlılıkla Mücadele, Okuma Yazma Seferberliği, Açık Kapı gibi vatandaşa doğrudan dokunan projelere özel önem gösterdi. İlçenin bir yazılı hafızasının ve kaynağının olması için ?Dünyanın İncisi istanbul´un Yükselen Yıldızı Çekmeköy 2015´ ilçeyi tanıtan kitaplar yayınladı. Çekmeköy´de bulunan resmi, özel tüm kurumların tümünü ayırım yapmaksızın çeşitli etkinliklerde biraraya getirerek ilçenin bir ortak ruhunun oluşabilmesi için gayret gösterdi. Çekmeköy Belediyesi, 15.Füze Üs Komutanlığı, Kızılay, Yeşilay gibi kurum ve kuruluşların proğramlarına katkı yaparak ilçenin birlik ve beraberlik içinde bir aile sıcaklığı ile gelişmesine çalıştı.

21.09.2018 tarihinde Şehzadeler Kaymakamlığı görevine başlayan Cemal Hüsnü ÇAYKARA bu görevi sırasında devlet ve vatandaş arasındaki ilişkileri daha sıcak ve samimi hale getirmeyi amaçlayan projeler hazırlayarak uygulamaya koydu. Yaş büyükleri, yaşayan nesil ve torunlar olarak kuşaklar arasında kaynaşmayı, hane ziyaretleri ile şehit yakınları ve gazilerin, yaş büyüklerinin, öksüz ve yetimlerin olduğu ailelerin ziyaretleri ile gönüllere girme amaçlı GÖNÜL YOLU PROJESİ ile bölgedeki ?Şehzadeler Şehri´ kültürünü geliştirerek bölgeyi turizm cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlayan ŞEHZADELER MAHALLESİ PROJESİ bu projeler arasında yer almaktadır. 

Cemal Hüsnü ÇAYKARA görev yaptığı yerlerde devletin soğuk yüzü yerine, müşfik ve sevecen yönünün ön plana çıkarılıp vatandaş ve devlet arasındaki kopukluğun giderilmesine özel önem vermiştir. Her şeyin iyisini beraber bulup, şerefini paylaşan idareci anlayışına ve ekip ruhuna inanan Kaymakam Cemal Hüsnü ÇAYKARA, çağdaş bilişim teknolojilerine, özellikle bilgisayar konusuna özel ilgi duyan ve deneyimli olan, Excell, access, word programlarda kurslar verip görev yaptığı yerlerde bilgisayar teknolojisinin yerleşmesine çalışması yanında programlar da yapabilen bir yönetici olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Çeşitli mesleki konularda makaleleri yanında, ´Disiplin ve Suç Cezaları´ adlı tezi ile ´The House of Lords´ (Lordlar Kamarası) adlı İngilizce tezi de vardır. Cemal Hüsnü ÇAYKARA evli ve 2 çocuk babasıdır./resimler/2020-3/2/2129146321765.jpg/resimler/2020-3/2/2130110072842.jpg

 



Anahtar Kelimeler: Kaymakam Çaykara Anneye Görev

İlginizi Çekebilir