Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, ilçeye 4 yeni okul yapılacağı müjdesini verdi.

Afşin'deki eğitim yatırımlarını değerlendiren Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, ilçede iki adet 8 derslikli, bir adet 24 derslikli ve yine bir adet 8 derslikli anaokulunun yapımına 2018 yılı içerisinde başlayacağını söyledi.

Arıtaş ve Kabaağaç mahallesine 8 derslikli ilkokulun yapılacağının müjdesini veren Kaymakam Bundan, " Milli Eğitim Bakanlığımızın ayırdığı ödeneklerimizden 4 yeni okul yapımı planlandı ve yer teslimi safhasına geldik. Arıtaş Mahallesine 8 derslikli ilkokul yapılacak. Buradan ilk 4 ve ikinci 4'ü ayırmak için ve öğrencilerimizin eğitim gördüğü fiziksel ortamı daha da iyi getirmek için 8 derslikli okul planlandı. Okul projesinin ihalesi yapıldı ve şuanda sözleşme aşamasında. İkinci 8 derslikli ilkokulumuz Kabaağaç Mahallemize yapılacak. Kabaağaç Mahallemiz taşıma merkezimiz. Diğer mahallelerimizden öğrencilerimiz Kabaağaç'a taşınmakta." dedi.

Alpaslan Mahallesine 24 derslikli prefabrik okul ile 8 derslikli anaokulu yapılacağını belirten Kaymakam Budan, " Kız İmam Hatip Lisesinin önünde bulunan, eski atölye binasının bulunduğu ve yıkılan boş arsaya küçük öğrencilerimiz için 8 derslikli bir anaokulu yapılacak. Yine Alpaslan Mahallesinde eski odun ve kömür ardiyelerinin yerine 24 derslikli prefabrik okul inşa edilecek. Yer tesliminden sonra 120 gün sonra bitirilecek okulun tüm detaylarıyla Afşin’in en güzel okulları arasında yer alacak.  Burası 11 bin 50 metrekarelik mali hazinemize ait bir yerdi. Bugüne kadar ardiyelerimiz vatandaşlarımıza odun ve kömür satışında hizmet vermekteydi. Fakat bizim o mahallede de ayrıca temel eğitimi noktasında ciddi bir okul ihtiyacımız bulunmaktaydı. Mahallemizdeki okul sıkıntısını gidermek için okul yatırımımızı bu arsamıza teklif ettik. Milli Eğitim Bakanlığımız da Avrupa Birliği fonlarıyla bir ihale gerçekleştirdi ve ilçemizde 24 derslikli, çelik kondiksiyon sistemiyle prefabrik okul yapılacak. Bu yatırım ilçemize kazandırılmasında emeği geçen, katkı sağlayan herkese ve Milli Eğitim Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Budan, okulların en kısa sürede tamamlanarak eğitim ve öğretime açılmasını istediklerini belirtti.

Editör: Haber Merkezi