Kaymakam Atasoy tepkilerin odağında

Kaymakam Atasoy tepkilerin odağında
banner13
banner3

İnebolu eski Kaymakamı ve şuan Balıkesir Erdek’te görev yapan Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, gündeme bomba gibi düşen iddia ile Erdek ve Bandırma ilçelerinde tepkilerin odağında yer aldı. Kaymakam Atasoy’un, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz ile birlikte, EBA kullanımı için bir okula bağışlanan bilgisayarların iadesini istemesi tepkilere yol açtı.

BANDIRMA MANŞET HABER’in haberine göre CHP Erdek ve Bandırma ilçe başkanlarının işbirliğiyle, Erdek'e bağlı Ocaklar Mahallesi'nde bulunan öğrencilere, uzaktan eğitim için armağan edilen bilgisayarların iade edilmesi için Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy ve Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz'ün baskı yaptığı iddiası gündem yarattı.

Birçok vatandaş, yapıldığı öne sürülen bu baskıya karşı çıkarak, "Önemli olan, ailelerinin ekonomik durumları iyi olmayan bu çocuklarımızın, bilgisayara kavuşması değil midir? Şimdi Sayın Kaymakam ve Milli Eğitim Müdürüne soruyoruz: Bu bilgisayarları eğer Adalet ve Kalkınma Partisi alarak öğrencilere hediye etse kaymakam ve milli eğitim müdürü aynı davranışta bulunabilir miydi?" dediler.

CHP BANDIRMA İL BAŞKANI SARI’DAN TEPKİ

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy ve Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz’ü eleştirdi.

Sarı, şu açıklamayı yaptı: “Görevi, öğrencilerimizin en iyi şekilde eğitim almalarını sağlamak olan Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz ve Erdek ilçemizin mülki amiri, kaymakamımız Abdullah Atakan Atasoy’un, muhtarımızı arayarak, öğrencilerimize, CHP Erdek ilçe başkanlığımız tarafından yapılan yardımları iade etmesi gerektiği yönünde baskı yaptığını üzülerek öğrendik. Bu yaşanılanların doğru olmadığını ve yarın, yardın yapan ilçe başkanlarımıza teşekkür edeceklerini umut ediyoruz. Erdek İlçe Başkanımız Hale Tuna, Bandırma İlçe Başkanımız Selim Panç’ın desteğiyle Erdek ilçesi Ocaklar Mahallesi Muhtarımız Gökhan Yorak’ın, ihtiyaç sahibi öğrenciler için talep ettiği bilgisayarları kendisine teslim edilmiştir.

Pandemi döneminde, EBA sistemiyle uzaktan eğitim almaları gereken ama imkanları olmadığı için bu eğitimden mahrum kalan, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bu ihtiyaçlarını her zaman, elimizden geldiğince karşılamaya devam edeceğiz. Emeği geçen, katkı sunan herkese teşekkür ederiz.”

Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı “Parasız maske dağıtmayı dahi beceremeyen iktidar, kişi, kurum ve parti teşkilatlarının, talep üzerine, ihtiyaç sahibi öğrenci kardeşlerimize, yapılan tablet bağışını, mülki amir ve bağlı müdürlüğü vasıtasıyla geri iadesini istemiş. Tunus’a ya da başka bir dış ülkeye 5'er milyon dolar yardım yapacağınıza, kendi çocuklarımızın tablet ihtiyacını karşılayın, ya da karşılayanlara engel olmayın.”

(BANDIRMA MANŞET HABER)

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2020, 11:33
YORUM EKLE
YORUMLAR
Necip yilmaz
Necip yilmaz - 3 ay Önce

Bu adam kaymakam olacak en son kişi çiçekdağında iken biliyorum. Bütün muhtarlardan evleneceği zaman çeyrek topladı. Sonra 2.evliliğini yapmış

SIRADAKİ HABER