Kaymakam Aksoy, Yerli Sebze Üreticisi Topaçları Ziyaret Etti,

Kaymakam Aksoy, Yerli Sebze Üreticisi Topaçları Ziyaret Etti,

Kaymakam Aksoy, Yerli Sebze Üreticisi Topaçları Ziyaret Etti,

Boyabat Kaymakamı Fatih Aksoy, Bağlar Mahallesinde kiraladıkları 10 dönümlük açık ve kapalı alanda yılın 12 ayı sera üreticiliği yapan Gülizar - Orhan Topaç çiftini ziyaret etti.

Gülizar - Orhan Topaç çifti sekiz yıldır Bağlar Mahallesindeki kiraladıkları tarlalarda açık alanda ve hiçbir devlet desteği almadan 5 dönümlük alanda da sera üreticiliği yapıyor. Beş dönümlük sera alanını da kendi elleriyle yapan Topaç çifti tarlalarında fenni gübre kullanmayıp tamamen hayvansal gübre kullanıyorlar. Sera ve açık alanda domates, salatalık, patlıcan, marul, tere, biber, ıspanak, pırasa ve çileği günlük ve taze olarak Pazartesi günü halyerinde, Cuma günü Cuma pazarında satan üretici çiftler diğer günlerde de sera alanlarına gelen müşterilerine ürünlerini satıyorlar.

İlçe Kaymakamı Aksoy'un ziyareti sırasında yoğun bir yağmur yağmasına "Sayın Kaymakamım bereket getirdiniz, hoş geldiniz" diyen Gülizar Topaç, açık ve kapalı alanda yaptıkları çalışmalar hakkında Aksoy'u bigilendirirken sulama suyu kanalına çarşı içinde araç yıkama işyerleri ve benzeri yerlerden deterjan ve kimyasal maddeler karıştığı için sulama suyunu benzinli motorla 300 metre uzaktaki çaydan bastıklarını ifade ederek ürün maliyetinin yükseldiğini söyledi. Sera alanında içme suyu olmadığını da belirten Topaç Kaymakam Aksoy'dan yardımcı olmasını istedi.

Kaymakam Aksoy, ilçe tarım ve ziraat odası yetkilileriyle yapacağı istişareler sonrasında kendilerinin sorunlarının giderileceğini ifade edip, gayretli ve verimli çalışmalarından dolayı Topaç çiftine teşekkür etti.

Aksoy'un ziyaretine İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Usta, Boyabat Ziraat Odası Başkanı Cemil Elmacı ve beraberindeki heyet te katıldılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2019, 21:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115