Elbistan Kaymakamlığı, ilçe genelinde yaşayan şehit yakınları ile gazileri ve ailelerini Ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen iftar programında ağırladı.
 

Programda konuşan Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, “Hiçbir güç, hiçbir şer odağı, hiçbir terör örgütü ve bu terör örgütlerine destek veren odaklar bizi bölemeyecek” cümleleri ile birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun’un ev sahipliğinde  bir restoranda organize edilen anlamlı programa, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Şahin Kocaköse, Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, İlçe Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, Müftü Muhsin Demirel, Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Elbistan Temsilcisi İlyas Kebeli ile birlikte şehit yakınları ve gazilerle, aileleri katıldı.
Hep birlikte yenilen iftar yemeği ve İlçe Müftüsü Muhsin Demirel’in yaptığı duanın ardından bir konuşma yapan Kaymakam Tuncay Akkoyun, “Bu mübarek ayda, bu manevi atmosferde bu akşam sizlerle birlikte iftarı yaptık. İftar soframızı şereflendirdiniz. Şehitlerimize Allah’tan bir kez daha rahmet diliyoruz. Geride kalan ailelerine de sabır; gazilerimize de acil şifalar diliyoruz. İnşallah bundan sonraki günlerde, bundan sonraki Ramazanlarda da hep birlikte böyle huzur içerisinde mutlu bir şekilde sizler ve bizler nice iftarlarda bir araya geliriz. Ben, rahmet ve bereket ayı Ramazan’ın sizlere, ailelerinize, sevdiklerinize, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Ramazan ayının dünya barışına, birliğimize ve beraberliğimize vesile olmasını diliyorum” dedi.

Kaymakam Akkoyun, şöyle konuştu:
“Biz, tarih boyunca, bin yıl önce, yüz yıl önce ve bugün de vatanımızı, ülkemizi, namusumuzu ve şerefimizi koruma noktasında hassas bir milletiz. Bu uğurda şehitler verdik, bu uğurda gazilerimiz oldu. Dünya hayatında peygamberlikten sonra en şerefli makam şehitliktir. Şehitlik mertebesine ulaşan şehitlerimizin yanında aileleri de bu manevi atmosferden istifade ediyor. Ülkemizin birliği ve beraberliği için dua etmenizi istiyoruz. Sizlerin duası kabul olacaktır, makbul olacaktır. Hiçbir güç, hiçbir şer odağı, hiçbir terör örgütü ve bu terör örgütlerine destek veren odaklar bizi bölemeyecektir. Birliğimize ve beraberliğimize Allah’ın izniyle hiçbir zarar veremeyecektir. Şu birliğimiz olduğu müddetçe, beraberliğimiz oldukça, bizlere dua eden geçmişimiz, ceddimiz, dedelerimiz olduğu müddetçe ve tarihi, manevi mirasa uygun yaşayan bizlerin duaları olduğu müddetçe Allah’ın izniyle bu ülkenin topraklarına ve insanlarına hiçbir şekilde zarar gelmeyecektir.”

Şehit yakınlarına, gazilere ve ailelerine kapılarının her zaman açık olduğunu vurgulayan Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, “Sizlerin başımızın üzerinde yeriniz var. Sizlere kapımız her zaman açık. Sıkıntılarınızı çözmek için bir evladınız ve kardeşiniz olarak her zaman göreve hazırız. Kurumlarımız ve gönüllerimiz sizlere sonuna kadar açık. Herhangi bir sorun yaşadığınızda kaymakamlığımız başta olmak üzere bütün kurumlarımız sizlere gereken bütün kolaylığı ve yardımı sağlamaya hazırdır. Sizlerin hayatının kolaylaştırılması ve mutluluğunun arttırılması noktasında her zaman yanınızdayız. Sizlerle birlikte olmaktan gurur ve onur duyduk. Birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun. Yüzünüzdeki bir tebessüm bizleri mutlu ediyor. Buralara kadar teşrif ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Elbistan Temsilcisi İlyas Kebeli ise, Kaymakam Akkoyun’a şahsı ve programa katılan şehit aileleri ile gaziler adına nezaketinden dolayı teşekkür etti. Kebeli, “Birlik ve beraberlik içerisinde bir iftar programında buluştuk. Sayın Kaymakamımız Tuncay Akkoyun’a teşekkür ediyoruz. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Birliğimize göz dikenleri Yüce Allah’ımız ‘Kahhar’ ismi ile kahretsin” dedi.

Editör: Haber Merkezi